Articolul precedentDuzina
  Articolul următorTevékenység az új Földön

  Decizii

  Prea iubitule, nu urma răul, ci binele. Cine face binele, este din Dumnezeu: cine face răul, n-a văzut pe Dumnezeu. (3 Ioan 1:11)

  Hai să facem împreună un exercițiu. Am pus mai jos câteva lucruri în două cutii. Prima cutie: un măr, o carte pe săptămână, rugăciune, dăruire, iertare, buchet de flori pentru mama, broccoli, exerciții fizice. A doua cutie: bani furați, copiat la test, ciocolată, bârfă, minciună, Netflix, invidie, mânie, răzbunare. Care dintre aceste cutii ai vrea să fie a ta? Care ți-ar plăcea?

  În fața acestei întrebări, cei mai mulți ar dori să primească o a treia cutie goală, în care să poată pune doar ceea ce le place din celelalte două. Ei bine, asta nu se poate! Pur și simplu nu există o a treia cutie. În lumea în care trăim nu sunt decât două: una pe care scrie „bine” și cealaltă pe care scrie „rău”. Toată viața nu facem altceva decât să alegem obiceiuri, cuvinte, fapte din aceste cutii.

  Pentru un explorator care Îl iubește pe Dumnezeu, alegerea nu ar trebui să fie atât de complicată. Dacă a face binele mă apropie de Dumnezeu, atunci voi renunța la tot ce este rău, oricât de mult mi-ar plăcea anumite obiceiuri sau lucruri. Ioan spune de fapt că nu poți să mergi pe două drumuri în același timp. Ar fi ca și când în același timp ai ajunge la două adrese din orașe diferite! Binele și răul nu au nimic în comun! Ioan mai spune că cine face răul, n-a văzut pe Dumnezeu. Adică se îndepărtează de El, mergând în direcția opusă. Poate și pentru tine este greu să alegi cutia potrivită. Nu uita însă, oricât ți-ar fi de greu, că nu sunt decât două. A treia cutie nu există!

  Dorin Cristea, Director Tineret Conferință – Conferința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....