Articolul precedent12 grade Beaufort
  Articolul următorMennyei muzsika

  Urmărește Orionul

  Prea iubitule, nu urma răul, ci binele. Cine face binele, este din Dumnezeu: cine face răul, n-a văzut pe Dumnezeu. (3 Ioan 1:11)

  Geo Bogza, poet român are o poezie intitulată „Orion” . Dacă ești explorator, cu siguranță gândul te-a dus exact pe culmile boltei cerești la constelația Orion, vizilbilă pe cerul României din noiembrie până în aprilie. Prin mijlocul constelației trece ecuatorul ceresc. Oricine o poate vedea datorită celor trei stele așezate aparent în linie dreaptă, acestea mai fiind denumite și centura Vânătorului, deoarece Orion mai este cunoscută și sub denumirea de Vânătorul. Sub aceste trei stele se află o aglomerare de mici stele, Nebuloasa Orion, una din cele mai frumoase obiecte cerești. În Orion se găsesc șase stele din cele 51 cele mai strălucitoare de pe bolta cerească: Riegel, Betelgeuse, Bellatrix, Alnilam, Alnitak A și Saiph.

  Constelația Orion fascinează oamenii incă din antichitate: egipteni, chinezi, indieni, aborigeni, greci, romani, evrei (vezi Iov 38,31), fiecare cultură având propria hartă și poveste creată în jurul ei.

  Cunoscând bine această constelație, orientarea pe cerul de iarnă se poate face cu ușurință. Pornind de la ea spre nord -est o găsim pe Sirius, în nord vest pe Alderbaran, stele mult mai mari decât Soarele nostru, care împreună cu alte stele formează Cercul de Iarnă. 

  Pe 21 octombrie poți urmări Orionidele, ploaia de meteori venită dinspre această constelație, aproximativ 20 de meteori pe oră.

  Iubit explorator, nu te orienta după repere de pe pământ. În drumul tău, privește Cerul, orienteză-te după Orion. Fii cu privirea ațintită spre Cer. Visează la momentul călătoriei spațiale cu Isus când vei putea vedea de aproape cu ochiul liber constelațiile, vei putea vizita nebuloasele și vei păși printre stele. Caută astăzi să fii o fărâmă din Dumnezeu iubind  și urmărind frumosul!

  Kristhine Chirileanu, Master Ghid, Vatra Dornei – Conferința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....