Urmărește Orionul

Prea iubitule, nu urma răul, ci binele. Cine face binele, este din Dumnezeu: cine face răul, n-a văzut pe Dumnezeu. (3 Ioan 1:11)

Geo Bogza, poet român are o poezie intitulată „Orion” . Dacă ești explorator, cu siguranță gândul te-a dus exact pe culmile boltei cerești la constelația Orion, vizilbilă pe cerul României din noiembrie până în aprilie. Prin mijlocul constelației trece ecuatorul ceresc. Oricine o poate vedea datorită celor trei stele așezate aparent în linie dreaptă, acestea mai fiind denumite și centura Vânătorului, deoarece Orion mai este cunoscută și sub denumirea de Vânătorul. Sub aceste trei stele se află o aglomerare de mici stele, Nebuloasa Orion, una din cele mai frumoase obiecte cerești. În Orion se găsesc șase stele din cele 51 cele mai strălucitoare de pe bolta cerească: Riegel, Betelgeuse, Bellatrix, Alnilam, Alnitak A și Saiph.

Constelația Orion fascinează oamenii incă din antichitate: egipteni, chinezi, indieni, aborigeni, greci, romani, evrei (vezi Iov 38,31), fiecare cultură având propria hartă și poveste creată în jurul ei.

Cunoscând bine această constelație, orientarea pe cerul de iarnă se poate face cu ușurință. Pornind de la ea spre nord -est o găsim pe Sirius, în nord vest pe Alderbaran, stele mult mai mari decât Soarele nostru, care împreună cu alte stele formează Cercul de Iarnă. 

Pe 21 octombrie poți urmări Orionidele, ploaia de meteori venită dinspre această constelație, aproximativ 20 de meteori pe oră.

Iubit explorator, nu te orienta după repere de pe pământ. În drumul tău, privește Cerul, orienteză-te după Orion. Fii cu privirea ațintită spre Cer. Visează la momentul călătoriei spațiale cu Isus când vei putea vedea de aproape cu ochiul liber constelațiile, vei putea vizita nebuloasele și vei păși printre stele. Caută astăzi să fii o fărâmă din Dumnezeu iubind  și urmărind frumosul!

Kristhine Chirileanu, Master Ghid, Vatra Dornei – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor