Articolul precedentEtajul 12
  Articolul următorKrisztus lesz a tanítónk

  Cioc! Cioc! Cioc!

  Iată Eu stau la ușă, și bat. Dacă aude cineva glasul meu și deschide ușa, voi intra la el, voi cina cu el, și el cu Mine. (Apocalipsa 3:20)

  Ce înțelegi tu din acest verset? La care ușă crezi că stă Domnul Isus?

  O asistentă medicală de pe o secție de pediatrie era nevoită să ia micuților pacienți aflați în grija ei, tensiunea arterială. Ea obișnuia să pună mai întâi stetoscopul în urechiușele copilașilor, pentru a-i lăsa să asculte câteva clipe bătăile propriilor inimi, înainte de a executa manevra. Întotdeauna, micuții pacienți ascultau cu atenție și încântare, iar ochișorii lor se măreau de uimire. Într-o zi, David, un băiețel de 4 ani, a fost cel a care a reușit să o surprindă pe tânăra asistentă. Cu delicatețe, ea a pus brațele stetoscopului în urechile lui, a plasat discul aparatului în dreptul inimii și l-a întrebat: „Ce crezi tu că este acest sunet?” Băiețelul și-a unit sprâncenele într-o atitudine de concentrare, apoi fața i s-a transformat într-un zâmbet de uimire și de înțelegere: „Este Isus, care ciocăne!”

  Încă de la începutul versetului, Domnul Isus spune „Eu stau”. Adică, El S-a așezat la ușă, rămâne acolo și nu obosește oferindu-Și prezența tuturor celor care Îl primesc. Domnul Isus nu se referă la ușa casei tale sau a apartamentului tău. Domnul Isus așteaptă la ușa vieții tale, gata să intre și să te binecuvânteze cu prezența Sa. Ușa la care se face referire aici este sub controlul omului și fiecare persoană o poate închide sau deschide după voie. Nu știu cum e la voi, dar în familia mea zilele de sărbătoare sunt cele mai așteptate. Sunt acele zile în care sărbătorim un eveniment important sau îl sărbătorim pe un membru al familiei, iar atunci ne adunăm cu toții în jurul mesei și avem un moment de părtășie. Și în familia ta e la fel? Domnul Isus, în dragostea Sa, nu numai că stă la ușa vieții tale, El dorește să cineze cu tine, să îți ofere prietenia Sa, făgăduiește că se va împărtăși cu experiențele noastre și ne invită și pe noi să ne împărtășim cu ale Sale.

  Dragul meu, astăzi deschide-I ușa Domnului Isus și invită-L în casa ta, în camera ta și, cel mai important, în viața ta.

  Andrada Sîngeorzan, Mentor Școala Liderilor – Conferința Transilvania de Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii bun!

  "Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui. " Proverbe 19:22Un băiețel de 6...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...