Articolul precedentOra fără umbră
  Articolul următorA megváltottak mennyei tanulmányai

  Încă aștept

  Iată Eu stau la ușă, și bat. Dacă aude cineva glasul meu și deschide ușa, voi intra la el, voi cina cu el, și el cu Mine. (Apocalipsa 3:20)

  Textul acesta vorbește despre cea mai frumoasă prietenie care poate exista: prietenia dintre Dumnezeu și mine. Uneori ne uităm prietenii pe care i-am cunoscut de-a lungul vieții. La un moment dat primim un telefon și ni se spune: sunt eu, prietenul tău. Nu ne-am văzut de mult timp, dar eu nu te-am uitat și mi-e dor să ne vedem. Dacă nu ai timp în momentul acesta pentru mine, aștept. Peste cât timp să revin? Într-o oră, ii spun eu. Sunt cu prietenii la o serată, la mine, acasă. Nici nu știam că Acest Prieten venit de departe mi-a telefonat din fața ușii mele. Și-a dat seama că sunt în mijlocul bucuriei, mă veselesc cu grupul meu de prieteni în felul nostru. A trecut ora pe care eu am stabilit-o pentru prietenul meu. Eh, e doar un telefon… Punctual ca de obicei, Prietenul a bătut din nou la ușa mea. Era greu de auzit. Bucuria de dincolo de ușă era zgomotoasă.

  Într-un târziu, când oboseala s-a cuibărit în grupul nostru, când părinții ne-au spus: ajunge!, când toți s-au retras spre casele lor, am auzit doar acum o bătaie în ușă. O fi vreunul dintre uituci, venind să-și recupereze ceva. Am deschis. Dar surpriză: era prietenul meu special, de departe. Tu erai? De ce nu ai intrat? De câtă vreme stai afara? N-a răspuns la niciuna din aceste întrebări. În schimb a zis prietenește: am venit să te vad. Mi-a fost dor de tine! M-a îmbrățișat cu drag. Avea un mic pachețel. L-a desfăcut. Credeam că e un cadou prețios dar era… doar niște pâine uscată.

  Am amuțit amândoi. Nu înțelegeam darul. Și-a pus mâinile laolaltă în rugăciune. Ne-am așezat la cea mai frumoasă cină din viața mea. În tăcere, frângând pâinea uscată mi-a făcut parte și mie. Se uita cu drag la ochii mei care în sfârșit au văzut Mântuirea. M-a întrebat doar atât: Înțelegi tu ce ți-am făcut Eu…? Înțelegi ce am făcut pentru tine?

  Grig Turda, Colaborator – Conferința Transilvania de Nord

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Credința autentică

  „... aducându-mi aminte de credința sinceră care este în tine, care a locuit întâi în...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...