Lasă ușa deschisă

Iată Eu stau la ușă, și bat. Dacă aude cineva glasul meu și deschide ușa, voi intra la el, voi cina cu el, și el cu Mine. (Apocalipsa 3:20)

Se știe că între pictorul Ștefan Luchian și muzicianul George Enescu era o prietenie foarte strânsă. Din cauza condițiilor sărăcăcioase de locuit, pictorul a dobândit o boală necruțătoare la plămâni. Era atât de bolnav încât nici măcar nu se mai putea ridica din pat. Când femeia care îi făcea câte puțină ordine pleca, Ștefan îi cerea să lase ușa doar lipită, pentru ca un eventual vizitator să poată intra fără probleme (el nu era în stare să coboare din pat și să deschidă ușa).

Într-o seară, George Enescu se întorcea de la concert și a observat că ușa prietenului său era întredeschisă și scârțâia în bătaia vântului. A intrat, a scos vioara din cutie și a început să cânte. A cântat întregul program de la concertul acelei seri. La final a strâns totul și a plecat. La plecare a auzit o voce abia șoptită: „mulțumesc maestre!”. Ce s-ar fi întâmplat dacă ușa ar fi fost încuiată? Nu-i așa că ar fi ratat una dintre cele mai prețioase ocazii? Dar, el știindu-se slab și bolnav, a vrut să fie sigur că musafirul său poate să intre.

Mântuitorul nostru stă și bate. El așteaptă măcar o invitație dacă nu suntem în stare să-I deschidem. Dacă Îl invităm, va veni și va transforma viața noastră într-o mare sărbătoare. Dumnezeu este extrem de politicos și de atent la dorințele și deciziile noastre. El niciodată nu va da buzna în viața cuiva. El așteaptă să ne exprimăm dorința și vrea să ne bucurăm de prezența Lui. Dacă Îl chemăm, El nu se va grăbi și nu va fi un oaspete capricios, ci va deveni un membru al familiei. Acolo unde este primit Isus, se luminează totul; și atmosfera devine mai caldă și timpul devine plăcut. Prezența Lui aduce mireasma vieții veșnice în orice inimă deschisă. Pentru că despre ușa inimii noastre este vorba. El vrea să-I oferim acces la sentimentele și la gândurile noastre; El vrea să Îl primim ca Mântuitor și oaspete de seamă. De noi depinde!

Daniel Chirileanu, Pastor – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor