Articolul precedentÎnviere la 12 ani
  Articolul următorTananyagunk a világegyetem

  Lasă ușa deschisă

  Iată Eu stau la ușă, și bat. Dacă aude cineva glasul meu și deschide ușa, voi intra la el, voi cina cu el, și el cu Mine. (Apocalipsa 3:20)

  Se știe că între pictorul Ștefan Luchian și muzicianul George Enescu era o prietenie foarte strânsă. Din cauza condițiilor sărăcăcioase de locuit, pictorul a dobândit o boală necruțătoare la plămâni. Era atât de bolnav încât nici măcar nu se mai putea ridica din pat. Când femeia care îi făcea câte puțină ordine pleca, Ștefan îi cerea să lase ușa doar lipită, pentru ca un eventual vizitator să poată intra fără probleme (el nu era în stare să coboare din pat și să deschidă ușa).

  Într-o seară, George Enescu se întorcea de la concert și a observat că ușa prietenului său era întredeschisă și scârțâia în bătaia vântului. A intrat, a scos vioara din cutie și a început să cânte. A cântat întregul program de la concertul acelei seri. La final a strâns totul și a plecat. La plecare a auzit o voce abia șoptită: „mulțumesc maestre!”. Ce s-ar fi întâmplat dacă ușa ar fi fost încuiată? Nu-i așa că ar fi ratat una dintre cele mai prețioase ocazii? Dar, el știindu-se slab și bolnav, a vrut să fie sigur că musafirul său poate să intre.

  Mântuitorul nostru stă și bate. El așteaptă măcar o invitație dacă nu suntem în stare să-I deschidem. Dacă Îl invităm, va veni și va transforma viața noastră într-o mare sărbătoare. Dumnezeu este extrem de politicos și de atent la dorințele și deciziile noastre. El niciodată nu va da buzna în viața cuiva. El așteaptă să ne exprimăm dorința și vrea să ne bucurăm de prezența Lui. Dacă Îl chemăm, El nu se va grăbi și nu va fi un oaspete capricios, ci va deveni un membru al familiei. Acolo unde este primit Isus, se luminează totul; și atmosfera devine mai caldă și timpul devine plăcut. Prezența Lui aduce mireasma vieții veșnice în orice inimă deschisă. Pentru că despre ușa inimii noastre este vorba. El vrea să-I oferim acces la sentimentele și la gândurile noastre; El vrea să Îl primim ca Mântuitor și oaspete de seamă. De noi depinde!

  Daniel Chirileanu, Pastor – Conferința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....