În curând Acasă!

Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, și ei vor fi poporul Lui, și Dumnezeu însuși va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. (Apocalipsa 21:3)

„Nu este bine ca omul să fie singur!” Este o afirmație pe care o face Dumnezeu încă de la începuturile vieții. Astfel, pentru Adam El face o Eva și astfel se conturează prima familie de pe pământ. Însă în urma păcatului rămâne un mare gol: omul este despărțit de Dumnezeu și prezența Sa în mijlocul lor nu mai este posibilă. Iar omul își începe drumul anevoios pe cărări necunoscute. Cu siguranță îți amintești sentimentul plăcut pe care îl ai când te întorci acasă după o lungă vacanță. Te așteaptă un pat confortabil în care să dormi, bunicii și întreaga familie. Dragul meu, istoria acestui Univers se desfășoară cu rapiditate înaintea ochilor noștri, pe zi ce trece putem vedea cum se împlinesc semnele revenirii Lui…. Versurile bine cunoscute ale cântării răsună:

„Mi-e dor cer, nu-mi pasă de durere; În orice-ar fi nu văd decât un pas
Prin care urc spre marea Mângâiere, Ce-o voi găsi la Tatăl meu acas’.
Dar până-atunci eu cânt pe calea vieții, Din lacrimi strâng mănunchi de bucurii,
Și-aștept să trec pe porțile Cetății, Să fiu acasă-n veșnicii!” (493-Imnuri Creștine AZȘ)

Marele plan de mântuire are ca scop reuniunea omului cu Dumnezeu, așa că… Pregătește-te! Fii gata să-L întâmpini pe Tata! El e acolo, la capăt de drum.

Raisa Semeniuc, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor