Pe munte cu Isus

Isus S-a suit pe munte şi ședea acolo cu ucenicii Săi. (Ioan 6,3)

De ce crezi că oamenilor le place vacanța la munte? Există mai multe motive.

Un posibil motiv este că vor să scape de căldură. În lunile de vară, căldura poate deveni aproape insuportabilă uneori. Pe munte este răcoare.

Un alt motiv este că te bucuri de priveliștea frumoasă. Când ești în vale, de multe ori este dificil să vezi și să apreciezi frumusețea din jurul tău, dar din vârful muntelui poți vedea clar peisaje minunate.

În cele din urmă, mulți oameni merg la munte pentru a scăpa de agitația vieții zilnice: munca, stresul, programul încărcat… Uneori, după escapada în natură, ne este greu să ne întoarcem la viața de zi cu zi. Știai că lui Isus i-a plăcut să meargă uneori pe munte? Așa ne spune textul nostru! Și nu a fost o singură dată.

Biblia ne spune că într-o altă zi Isus i-a dus pe Iacov, Petru și Ioan sus, pe munte. În timp ce se afla acolo, aspectul lui Isus s-a schimbat. Hainele lui au devenit un alb strălucitor. Atunci au apărut Ilie și Moise și au început să vorbească cu Isus. Petru a exclamat: „Învățătorule, este minunat pentru noi să fim aici! Să construim trei adăposturi – unul pentru Tine, unul pentru Moise și unul pentru Ilie”.

Asta înseamnă să fii explorator: să stai pe munte cu Isus și să-ți dorești un cort, ca să rămâi acolo cât mai mult timp!

Atunci când ești obosit sau stresat, urcă pe munte alături de Isus!

Tucmeanu Adrian, Master Ghid – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor