Articolul precedentA muri sau a muri
  Articolul următorAz első advent üzenete

  Isus explorator

  Părinții lui Isus se duceau la Ierusalim în fiecare an, la praznicul Paștelui. Când a fost El de doisprezece ani, s-au suit la Ierusalim, după obiceiul praznicului. (Luca 2: 41-42)

  Isus asculta de părinții Lui pământești. Când a plecat la închinare, la Ierusalim, a fost de acord să meargă cu ei.

  Dragi exploratori, Isus, când avea vârsta voastră avea deja preocupări spirituale. El a fost frământat de unele lucruri, avea întrebări, a vrut să afle niște răspunsuri. Și unde putea să afle răspunsuri, decât în Templu, de la învățătorii religioși?

  După serviciile de închinare, părinții Lui au plecat spre casă crezând că Isus este cu tovarășii lor de călătorie. L-au căutat cale de o zi și s-au întors la Ierusalim. L-au găsit abia a treia zi în Templu, în mijlocul învățătorilor, ascultându-i și punându-le întrebări.

  ”Toți care-L auzeau, rămâneau uimiți de priceperea și răspunsurile Lui.” (v. 47)

  De ce credeți că Isus avea răspunsuri la toate întrebările? Pentru că studiase și învățase Scriptura în cei doisprezece ani ai vieții Sale. Copilul Isus nu a învățat la școlile sinagogilor. Mama Lui i-a fost primul învățător. Din gura ei și din scrierile profeților, El a învățat despre lucrurile cerești. În zilele acelea, o sală din incinta Templului era consacrată pentru învățăturile teologice. Aici s-au adunat rabinii cei mai de seamă și aici a venit și Copilul Isus. Domnul dăduse îndrumări, ca din pruncie copiii să fie învățați despre bunătatea Sa.

  Cântarea – rugăciune și învățăturile din Sfintele Scripturi trebuia să fie adaptate pentru mintea de copil.

  Isus, ca explorator, cânta, se ruga, studia Scriptura.

  Vrei și tu să fii ca El?

  Moroşanu Ionel, Master Ghid – Conferința Oltenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...

  Jurnalul meu de rugăciune

  "Prietenia Domnului este pentru cei ce se tem de El, și legământul făcut cu El...

  Samuel Morris, prieten cu Dumnezeu

  „Împrietenește-te dar cu Dumnezeu și vei avea pace; te vei bucura astfel iarăși de fericire.”...

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...