Isus explorator

Părinții lui Isus se duceau la Ierusalim în fiecare an, la praznicul Paștelui. Când a fost El de doisprezece ani, s-au suit la Ierusalim, după obiceiul praznicului. (Luca 2: 41-42)

Isus asculta de părinții Lui pământești. Când a plecat la închinare, la Ierusalim, a fost de acord să meargă cu ei.

Dragi exploratori, Isus, când avea vârsta voastră avea deja preocupări spirituale. El a fost frământat de unele lucruri, avea întrebări, a vrut să afle niște răspunsuri. Și unde putea să afle răspunsuri, decât în Templu, de la învățătorii religioși?

După serviciile de închinare, părinții Lui au plecat spre casă crezând că Isus este cu tovarășii lor de călătorie. L-au căutat cale de o zi și s-au întors la Ierusalim. L-au găsit abia a treia zi în Templu, în mijlocul învățătorilor, ascultându-i și punându-le întrebări.

”Toți care-L auzeau, rămâneau uimiți de priceperea și răspunsurile Lui.” (v. 47)

De ce credeți că Isus avea răspunsuri la toate întrebările? Pentru că studiase și învățase Scriptura în cei doisprezece ani ai vieții Sale. Copilul Isus nu a învățat la școlile sinagogilor. Mama Lui i-a fost primul învățător. Din gura ei și din scrierile profeților, El a învățat despre lucrurile cerești. În zilele acelea, o sală din incinta Templului era consacrată pentru învățăturile teologice. Aici s-au adunat rabinii cei mai de seamă și aici a venit și Copilul Isus. Domnul dăduse îndrumări, ca din pruncie copiii să fie învățați despre bunătatea Sa.

Cântarea – rugăciune și învățăturile din Sfintele Scripturi trebuia să fie adaptate pentru mintea de copil.

Isus, ca explorator, cânta, se ruga, studia Scriptura.

Vrei și tu să fii ca El?

Moroşanu Ionel, Master Ghid – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor