Fii bun!

  „Să nu te părăsească bunătatea și credincioșia: leagă-ți-le la gât, scrie-le pe tăblița inimii tale.” (Proverbe 3:3)

  De câțiva ani încoace obișnuiesc ca la începutul noului an să îmi scriu pe o hârtiuță niște ținte.

  Uneori reușesc să le îndeplinesc, alteori nu, dar acele câteva idei mă motivează pe parcursul întregului an. Țintele mele au legătură atât cu creșterea mea atât spirituală, cât și în alte domenii, cum sunt familia sau cariera.

  Tu ți-ai pus ținte pentru anul 2022? Anul acesta este un an dedicat misiunii, așa că eu m-am decis să contribui la lucrarea misionară.

  Recunosc, m-am inspirat și din povestea lui Luca. Luca este un băiețel de 5 ani care s-a dus cu mama lui în parc. Pe când se juca la cutia cu nisip, a văzut un alt băiat, cam de aceiași vârstă, care stătea într-un scaun cu rotile. Luca s-a dus la el și l-a întrebat dacă vrea să se joace împreună. Răspunsul a fost „nu”. A mai vorbit o vreme cu el, apoi și-a luat găletușa, a pus cât de mult nisip a încăput și i l-a răsturnat în poală. Apoi a luat cât mai multe jucării și le-a pus în același loc. Mama s-a repezit la Luca și l-a întrebat:

   „-Luca, de ce ai făcut asta?”

  Băiețelul s-a uitat la ea și i-a răspuns

  : „- El nu putea veni să se joace la cutia de nisip cu mine, așa că am adus nisipul la el. Acum putem să ne jucăm împreună în nisip.”

  Poate că e o poveste puerilă, dar avem multe de învățat de aici, iar acum aș vrea să subliniez bunătatea.

  Poți să fii și tu un mic misionar, iar pentru asta nu e nevoie să faci lucruri extraordinare. Uneori e suficient un zâmbet, o vorbă bună sau puțină atenție oferite celor care au nevoie.

  Și nu uita că bunătatea este o trăsătură de caracter care îi este întotdeauna plăcută lui Dumnezeu și oamenilor.

  Te provoc ca anul acesta să îți pui și tu ținte, iar una dintre ele să fie: „Să fiu bun!”

  Andrada Sîngeorzan, Mentor – Conferința Transilvania de Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Credința autentică

  „... aducându-mi aminte de credința sinceră care este în tine, care a locuit întâi în...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...