Articolul precedentBezele
  Articolul următorIsten országa a szívben van

  Băiețelul

  Unul din ucenicii Săi, Andrei, fratele lui Simon Petru, I-a zis: „Este aici un băieţel care are cinci pâini de orz şi doi peşti; dar ce sunt acestea la atâţia?” (Ioan 6:8-9)

  Ucenicul Ioan relatează aici o situație când, la întrebarea lui Isus: „De unde avem să cumpărăm pâini ca să mănânce oamenii aceștia?”, Andrei vine cu soluția: un băiețel și prânzul lui.

  Cinci pâini și doi pești pentru mii de bărbați, afară de femei și copii. „Glumiți? Ce sunt acestea la atâția?”

  E important de subliniat că Andrei era lângă acest băiețel. Probabil că îl cunoștea sau poate că îi cunoștea părinții.

  Într-o mare mulțime, ca și într-o mică biserică, exploratorii trebuie să se facă vizibili. În ochii unora ai avea puțin de oferit, dar înseamnă belșug de binecuvântare în mâinile Domnului și ale ucenicilor Lui. Pâinea, alimentul omului de rând, și peștele, foarte sărat, folosit pe post de condiment pentru a da gust pâinii, au săturat o mulțime flămândă. Și când te gândești că totul pornise de la grija unei mame pentru copilul ei și de la interesul acestui băiețel pentru cuvintele Marelui Învățător!

  Isus înmulțește întotdeauna ”puținul” nostru, dacă e de fapt tot ce avem. Un singur explorator, cu un singur dar sau talent, stând lângă Isus, poate deveni o mare binecuvântare pentru întreaga biserică și societate!

  Copiii evreilor era învățați de mici să se roage și să slujească. Cu siguranță că băiețelul s-a rugat în aceea zi ca Domnul să îl ajute să slujească și acea rugăciune a primit răspuns.

  Ai vrea și tu să ai parte de astfel de experiențe? Vezi ce daruri ai și pune-le în slujba Domnului!

  Moroşanu Ionel, Master Ghid – Conferința Oltenia, Master Ghid – Conferința Oltenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...

  Jurnalul meu de rugăciune

  "Prietenia Domnului este pentru cei ce se tem de El, și legământul făcut cu El...

  Samuel Morris, prieten cu Dumnezeu

  „Împrietenește-te dar cu Dumnezeu și vei avea pace; te vei bucura astfel iarăși de fericire.”...

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...