Articolul precedentLa porțile de mărgăritar
  Articolul următorA mustármag

  Gunoiul din viața ta

  ”Dacă faci bine, vei fi bine primit, dar dacă faci răul, păcatul pândește la ușă.” Geneza 4, 7

  Știi ce este gunoiul? Este ceea ce arunci la coș când nu-ți mai trebuie. Sunt lucrurile din frigider care devin verzui când sunt lăsate acolo prea mult timp.

  Ce-ar fi dacă tot gunoiul ar rămâne în casa ta săptămâni după săptămâni sau chiar luni de zile? Atunci n-ar mai exista niciun loc pe unde să trecem sau unde să ne așezăm și ar trebui să ne cărăm gunoiul peste tot pe unde am merge.

  Și noi ținem gunoi înăuntrul nostru. Lucruri care ne deranjează. Lucruri la care nu ne putem opri să ne gândim. Și Cain ținea în el multe din problemele sale pe care nu le spunea nici măcar familiei.

  Trei lucruri l-au deranjat pe Cain și anume:

  -Blestemul rostit de Dumnezeu asupra pământului și asupra neamului omenesc.

  -Faptul că trebuia să urmeze planul exact propus de Dumnezeu.

  -Dumnezeu nu a primit jertfa sa.

  Care este gunoiul tău? Care sunt lucrurile care te deranjează acasă, la școală, la biserică sau în oricare alt loc pe care îl frecventezi?

  Te invit să iei 7 bilețele pe care să scrii lucrurile care te deranjează. Poate că le știi și le ai de mult timp în mintea ta. Sau poate că nu ești conștient de ele și nu îți dai seama cât mult rău îți fac. După ce le-ai scris pune-le într-un sac de gunoi.

  Mâine ia un bilețel din sac și mergi și vorbește cu părinții tăi despre lucrul care te deranjează. Dacă nu găsești ajutor la părinți mergi la un lider din biserica ta în care ai încredere. Gunoiul trebuie aruncat și nu trebuie să rămână la tine.

  Istoria vieții lui Cain ne arată care sunt în mod sigur urmările. Ea ne arată ce poate ajunge omul, despărțit de Hristos. Neamul omenesc nu are puterea să se refacă singur. El nu tinde să meargă în sus, către cele dumnezeiești, ci în jos, către cele satanice. Unica noastră nădejde este Hristos.

  Te invit ca astăzi, în zi de Sabat, să lași deoparte, teama, îndoiala, necredința și să vorbești cu prietenii tăi, cu cântări de laudă și să aduceți împreună din toată inima laudă lui Dumnezeu pentru bunătatea Lui.

  Ramona Kiru, Mentor – Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii bun!

  "Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui. " Proverbe 19:22Un băiețel de 6...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...