Articolul precedentSingur și pierdut
  Articolul următorA kovász

  Blestem sau Binecuvântare

  „Pentru că oricine va vrea să-şi scape viața o va pierde, dar oricine îşi va pierde viața pentru Mine o va câștiga” (Matei 16:25)

  Demult, într-un sat din nordul Chinei, trăia un om care avea un cal minunat. Aşa frumos era calul său, că oamenii veneau de la mari depărtări doar să-l admire.

  Îi spuneau mereu ce binecuvântat este că-l are.

  – Se prea poate, răspundea el, dar ceea ce pare o binecuvântare poate fi un blestem și ce pare un blestem poate fi o binecuvântare.

  Într-o zi, calul a fugit. Câteva săptămâni mai târziu, calul s-a întors. Și nu era singur. Îl urmau 21 de cai sălbatici. Vecinii veniră să-l felicite pentru norocul ce dăduse peste el.

  – Cu adevărat, ești binecuvântat!

  – Se prea poate, dar ceea ce pare o binecuvântare poate fi și un blestem.

  Imediat după aceea, fiul său a încercat să călărească unul dintre caii sălbatici. Calul l-a azvârlit cât colo, iar acesta și-a rupt piciorul. Din nou sosiră vecinii, de data aceasta să-i spună ce rău le pare. Cu siguranță că trebuie să fi fost blestemat în vreun fel.

  – Se prea poate, a răspuns el, dar ceea ce pare a fi un blestem poate fi și o binecuvântare.

  O săptămână mai târziu, regele ținutului trecu prin sat, luând pe fiecare tânăr apt de luptă la război. Doar fiul omului nostru a fost lăsat, datorită piciorului său rupt. „Ce pare a fi o binecuvântare poate fi un blestem, iar ce pare un blestem, poate fi o binecuvântare.”

  În fiecare zi trebuie să alegem, să decidem.

  Să facem binele sau răul? Uneori răul pare a fi binecuvântare, iar binele blestem.

  Ce facem, de exemplu când greșim și vrem ca părintele să nu afle? Suntem înclinați să mințim. De ce? Pentru că în acele momente minciuna ni se pare a fi o binecuvântare.

  Așa a crezut și apostolul Petru când se afla în curtea marelui preot, la judecata Domnului Isus. Dar curând și-a dat seama că ceea ce i s-a părut o binecuvântare, a fost blestem pentru sufletul său. Apoi s-a dus în Grădina Ghetsimani și a plâns cu amar.

  Rugăciune: Doamne, dă-mi discernământ prin Duhul Sfânt, să înțeleg binele care pare rău și răul care pare bine! Amin.

  Lazăr Andrei Valentin, Pastor – Conferința Oltenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....