Articolul precedentÎntr-o situație jenantă
  Articolul următorA mennyei kormányzás elvei

  Încrede-te în El

  „Domnul oștirilor este cu noi. Dumnezeul lui Iacov este un turn de scăpare pentru noi.” Psalmul 46:11

  Cetatea Făgăraș este singura cetate din România care nu a fost niciodată cucerită. În ciuda faptului că a fost asediată de 26 de ori de-a lungul timpului, zidurile sale groase de până la 8 metri și bastioanele sale impunătoare cu ziduri de până la 12 metri, dar și șanțul său exterior care era plin cu apă, toate acestea au făcut ca niciunul dintre atacuri să nu poate străpunge zidurile exterioare. Ea a fost un timp chiar cetatea de scaun a domnitorului Mihai Viteazul.

  Probabil la un astfel de loc se gândea Martin Luther când a compus versurile cântării „Cetate tare-i Dumnezeu”, versuri care se bazează pe Psalmul 46, dar mai ales la un loc care nu poate fi cucerit indiferent de ceea ce ar face dușmanii. El l-a comparat pe Dumnezeu cu o cetate în care te poți încrede și pe care te poți baza indiferent de ceea ce se întâmplă în jurul tău. Dușmanii lui Luther erau puternici – cei mai influenți preoți, episcopi din vremurile sale, sau chiar regi și Papi. Cu toate acestea el, un simplu călugăr, a stat împotriva acestora doar cu Cuvântul lui Dumnezeu în mână, având doar protecția lui Dumnezeu într-o vreme când a spune altceva decât ceea ce voiau preoții însemna de cele mai multe ori moartea.

  Fiind apărat de Dumnezeu, Luther nu doar că a sfidat moartea în multe ocazii, dar a tradus și Noul Testament în limba germană, a compus multe cântece și a produs o asemenea reformă a credinței cum nu a mai fost nicicând până atunci. El și-a pus nădejdea nu în oameni, sau lucruri făcute de mâna omului, ci pe promisiunile lui Dumnezeu.

  Noi în cine ne punem încrederea astăzi? În oameni și în promisiunile lor? Sau poate în bani și puterea pe care aceștia par să o aducă? Cea mai bună speranță pentru noi astăzi, așa cum a fost dintotdeauna, este să ne punem încrederea doar în Dumnezeu și în promisiunile Lui, pentru că El este singurul care nu ne va înșela niciodată încrederea.

  Daniel Sîngeorzan, Ghid – Conferința Transilvania de Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....