Articolul precedentDărâmarea zidului
  Articolul următorA Mennybe jutás feltétele

  Decizia

  ”Căci ele sunt viață pentru cei ce le găsesc și sănătate pentru tot trupul lor” Proverbe 4, 22

  Ai luat decizia cea bună. Știi ce e bine pentru sănătatea ta, iar acum vrei să pui în practică. Prima parcă este cea mai grea. Nutriția.

  Îți recomand broșura: Fii inteligent! Mănâncă sănătos! de Teodora Goran. Te va ajuta mult. Iată o încurajare: ”A mânca este un proces voluntar și conștient și, de aceea, educabil. Pentru a lua decizii corecte, este nevoie să acumulăm cât mai multe cunoștințe despre efectul diferitelor tipuri de alimente asupra sănătății și apoi să nu alegem doar ceea ce ne „place”, ci ceea ce știm că va contribui la menținerea stării de sănătate. Gustul se educă, deci, în timp, vom ajunge să savurăm din plin alimentele de cea mai bună calitate.”

  O alimentație care se bazează în principal pe: cereale integrale, legume, fructe, leguminoase uscate (fasole, mazăre, linte, soia etc), nuci și semințe oleaginoase este alimentația sănătoasă. Acestea conțin proteine, lipide, glucide, vitamine, minerale și fibre în proporțiile cele mai favorabile organismului. Nu uita să mănânci dimineața ca să fi bine dispus în cursul zilei și să ai rezultate mai bune la școală. Este important nu doar ce mâncăm, ci când mâncăm și cum mâncăm. Consumul de orice tip de gustare între mese întârzie digestia.

  Există totuși ceva ce trebuie să fie consumat între orele de masă. Apa! Consumă apă frecvent, regulat, întotdeauna apă!

  Un plan simplu, de asigurare a necesarului de apă: Beți 1-2 pahare de apă imediat după trezire; beți încă 2 pahare la orele 10 sau 11; încă 2 pahare pe la 3 sau 4, apoi încheiați ziua cu încă un pahar de apă seara.

  Codul sănătății: 95210. Respectă acest principiu!

  9 – ore de somn pe noapte;

  5 – porții de fructe și legume zilnic (o porție înseamnă un fruct de mărime medie sau o jumătate de ceașcă de legume)

  2 – ( nicidecum mai mult de 2) ore de popas pe zi în fața ecranului, fie el TV, computer sau telefon mobil;

  1 – (cel puțin 1) oră de mișcare zilnic, de orice tip

  0 – consumuri de sucuri carbogazoase sau alte băuturi îndulcite.

  Succes!

  Tobias Ilonka, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....