Decizia

”Căci ele sunt viață pentru cei ce le găsesc și sănătate pentru tot trupul lor” Proverbe 4, 22

Ai luat decizia cea bună. Știi ce e bine pentru sănătatea ta, iar acum vrei să pui în practică. Prima parcă este cea mai grea. Nutriția.

Îți recomand broșura: Fii inteligent! Mănâncă sănătos! de Teodora Goran. Te va ajuta mult. Iată o încurajare: ”A mânca este un proces voluntar și conștient și, de aceea, educabil. Pentru a lua decizii corecte, este nevoie să acumulăm cât mai multe cunoștințe despre efectul diferitelor tipuri de alimente asupra sănătății și apoi să nu alegem doar ceea ce ne „place”, ci ceea ce știm că va contribui la menținerea stării de sănătate. Gustul se educă, deci, în timp, vom ajunge să savurăm din plin alimentele de cea mai bună calitate.”

O alimentație care se bazează în principal pe: cereale integrale, legume, fructe, leguminoase uscate (fasole, mazăre, linte, soia etc), nuci și semințe oleaginoase este alimentația sănătoasă. Acestea conțin proteine, lipide, glucide, vitamine, minerale și fibre în proporțiile cele mai favorabile organismului. Nu uita să mănânci dimineața ca să fi bine dispus în cursul zilei și să ai rezultate mai bune la școală. Este important nu doar ce mâncăm, ci când mâncăm și cum mâncăm. Consumul de orice tip de gustare între mese întârzie digestia.

Există totuși ceva ce trebuie să fie consumat între orele de masă. Apa! Consumă apă frecvent, regulat, întotdeauna apă!

Un plan simplu, de asigurare a necesarului de apă: Beți 1-2 pahare de apă imediat după trezire; beți încă 2 pahare la orele 10 sau 11; încă 2 pahare pe la 3 sau 4, apoi încheiați ziua cu încă un pahar de apă seara.

Codul sănătății: 95210. Respectă acest principiu!

9 – ore de somn pe noapte;

5 – porții de fructe și legume zilnic (o porție înseamnă un fruct de mărime medie sau o jumătate de ceașcă de legume)

2 – ( nicidecum mai mult de 2) ore de popas pe zi în fața ecranului, fie el TV, computer sau telefon mobil;

1 – (cel puțin 1) oră de mișcare zilnic, de orice tip

0 – consumuri de sucuri carbogazoase sau alte băuturi îndulcite.

Succes!

Tobias Ilonka, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor