Ai grijă! E o capcană!

Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele rele și până nu se apropie anii când vei zice: „Nu găsesc nicio plăcere în ei” Eclesiastul 12:1

Mă întreb care a fost copilul care nu și-a dorit niciodată să crească mare și să facă ce vrea?

Ei bine dragii mei, eu, care am ajuns la pragul bătrâneții și al înțelepciunii, aproape nouăzeci și unu de ani împliniți pe invers, vă avertizez că e o capcană.

Perioada copilăriei este o valoare pe care nu o vom mai putea recupera niciodată. Nu știu cum sunteți voi, însă eu până de curând, mereu îmi doream să cresc. Una dintre verișoarele mele este mai mare cu un an și 10 zile decât mine și mereu când eram mici și o sunam de ziua ei mă gândeam că în următorul an voi avea și eu vârsta ei. Niciodată nu eram mulțumită cu vârsta pe care urma să o împlinesc. Îmi doream să fiu mare, ca și ea.

Acum am crescut și mă îngrozește ideea că în următorul an voi avea vârsta pe care ea o împlinește în prezent. De ce? Pentru că am realizat ce am pierdut. Cea mai frumoasă și ușoară perioadă din viață, copilăria. Desigur, asta nu înseamnă că în viitor viața nu va fi frumoasă, însă cu siguranță nu voi mai dispune de aceleași atuuri ca și până acum. Nu voi mai avea la fel de mult timp să învăț lucruri noi, să fac ceea ce îmi place, să mă joc, să ies cu prietenii și, din contră, va trebui să mă întrețin singură și multe altele. Chiar dacă unele dintre aceste lucruri par interesante, probabil nu se pot compara cu ceea ce rămâne în urmă.

Îndemnul meu este să profitați de fiecare minut al perioadei copilăriei, să vă jucați, să vă bucurați de orice lucru, să citiți cât de mult puteți, să învățați cât mai multe lucruri noi, să vă satisfaceți curiozitățile (pe cele bune și nepericuloase), și să vă bucurați cât mai mult de părtășia cu cei dragi, fiindcă atunci când veți crește, aceste lucruri vă vor lipsi mai mult decât credeți.

Iar în final, mai important decât toate cele de mai sus, căutați să puneți fundamentul unei relații puternice între voi și Dumnezeu, fiindcă odată cu maturizarea voastră, acesta este unul dintre puținele lucruri pe care nu îl veți pierde.

Tudorașcu Sarah, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor