Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

„Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai înainte ca să fi ieșit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte și te făcusem proroc al neamurilor.” (Ieremia 1:5)

Cuvintele de mai sus au o mare importanță, semnificație pentru fiecare dintre noi.

Țin să cred că astăzi 23 ianuarie 2022 ,Dumnezeu dorește să-ți vorbească într-un mod deosebit. EL îți zice și ție astăzi „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai înainte ca să fi ieșit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte…”

Ce Dumnezeu minunat avem!! „El îți cunoaște chiar și cel mai mic neînsemnat geamăt al inimii, chiar și cea mai mică durere și mâhnire.”

Trăim într-o lume în care ne confruntăm zilnic cu diferite probleme ,și în acest tumult de griji EL veghează asupra ta necontenit, pentru a te dezvolta spre slava numelui Său.

Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine! Poate că nu vei deveni un profet precum Ieremia, dar cu siguranță Dumnezeu a așezat în tine un dar ,un talant uimitor pentru a le sluji celorlalți cu bucurie. E posibil să nu-ți fi descoperit talantul ,dar în 1Ioan 5:14 spune: „Îndrăzneala pe care o avem la El este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă”.

Așa că îndrăznește să-i ceri Domnului să-ți descopere talantul. Nu de foarte mult timp, m-am confruntat cu gândul că Domnul vine și numai e nevoie să investesc în viitorul meu. GREȘIT! Chiar dacă Domnul vine, noi trebuie să ne continuăm activitățile și tot ceea ce facem să fie spre slava numelui Său.

Martin Luther afirmă faptul că: „Dacă mâine ar veni sfârșitul lumii, eu astăzi aș sădi un pom”. E de la sine înțeles că trebuie să ne facem datoria de copii ai săi, în orice moment al vieții noastre. Un alt exemplu este Theodore Roosevelt care afirmă: Faceți ceea ce puteți, cu ceea ce aveți, acolo unde sunteți!” Ceea ce vreau să insinuez e faptul că nu trebuie să începi cu lucruri mari, ci treptat cu lucruri mărunte. Chiar și să sădești un pom este o responsabilitate prin intermediul căreia poti sluji altora.

Iar dacă nu reușești din prima nu te descuraja „Eșecul este o treaptă către biruință”

Încredințează Domnului tot ceea ce ai și ești, iar El va lucra în mod deosebit.

-Păun Valentina-, – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor