Fii o pilda

„Nimeni să nu îți disprețuiască tinerețea, ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în dragoste, în credință, în curăție.” 1 Timotei 4.12

Pentru a planta un copac ai nevoie de câteva informații – ce fel de climat are nevoie, cât de mare va crește, care este cel mai potrivit sol, cât de des trebuie udat și altele.

Copacul „pui” pentru a nu se rupe atunci când bate vântul, sau pentru a-și menține poziția verticală trebuie ancorat, sprijinit. Sunt atât de multe informații legate de plantarea unui copac și chiar sunt diferențe de plantare și îngrijire în funcție de tipul copacului ales. Fiecare om plantează copaci în funcție de preferințele lui, de spațiul pe care il are. …Și toate acestea pentru un copac.

Tot așa fiecare copil este unic, are înălțime, greutate, trăsături diferite, personalități diferite și necesită modalități de educare diferite. Crescuți în aceeași familie, cu aceleași mijloace materiale, cu aceleași valori spirituale, fiecare copil are propriul său ritm de creștere, de dezvoltare.

Cât interes trebuie să avem pentru creșterea noastră? Mergem la școală și învățăm pentru a acumula cunoștințe și mai târziu să ne putem alege o profesie. Dar pentru creșterea noastră spirituală cât timp alocăm? Care sunt preferințele noastre?

Dimineața trebuie să pregătim terenul prin studiul Bibliei și rugăciune.

Între mese – un cântec cu bucurie.

La prânz – împărțim hrana cu un prieten și odată cu bucuria mesei îi împărtășim bucuria credinței.

În cursul zilei putem presăra cate un cuvânt de apreciere, de mulțumire, un zâmbet celor de lângă noi.

Seara o încheiem cu laude și mulțumiri la adresa Lui Dumnezeu pentru bucuriile zilei sau pentru provocările pe care le-am avut iar El a fost lângă noi.

Așa, încă de tineri rămânem ancorați în Isus și vom prinde rădăcini adânci pentru ca să putem avea parte de bucuria de a fi în veșnicie alături de El.

Gabriela Diaconu, Mentor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video