Cu speranţă în necaz

„Cheamă-Mă în ziua necazului și Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi!” Psalmii 50:15

Oare au și copiii probleme, necazuri? Exploratorii se confruntă cu necazuri care îi pot tulbura sau stresa peste măsură de mult? Sau sunt unii care au necazuri mari, alții au necazuri mai mici și sunt și dintre aceia care nu au parte deloc de necazuri? Care ar putea fi necazurile care să te atingă și să te afecteze? O notă proastă la școală? Bullying-ul? Marginalizarea și lipsa prietenilor? Faptul că nu te înțelegi cu părinții? Poate faptul că nu ştii atât de multe lucruri sau nu ești atât de bine văzut și apreciat ca alți copii de vârsta ta? Poate ai aflat că cineva drag din familia ta este bolnav? Sau poate că tu însuți ești suferind de o boală destul de dificil de suportat sau de vindecat? Poate că de curând a decedat cineva din familia ta, chiar unul dintre părinți? Sunt sigur că este un necaz extrem de greu pentru tine…
 
Este mult mai greu de suportat dacă nu vrei să lași pe nimeni să știe ce este în inima ta și îţi ascunzi trăirile și sentimentele de cei care vor și pot să te ajute! S-ar putea, totuși, să ai dreptate! Este posibil ca nimeni să nu te înțeleagă corect și ca urmare, nu pot să îţi fie aproape și să îţi acorde ajutor corespunzător.
 
Există Cineva care cu siguranţă te înţelege, ştie de ce ai nevoie și poate să răspundă conform nevoilor tale. Dumnezeu nu îţi înșală niciodată așteptările, dacă apelezi la El pentru ajutor! Spune-I despre suferința ta, fă-ţi timp să Îi spui cât îți este de greu, apelează la El pentru a împărți povara și vei vedea că poţi găsi sprijin, ajutor, izbăvire, speranță şi soluții la necazul tău!
 
Dumnezeu a promis că dacă Îl chemi în ziua necazului, va interveni în modul cel mai bun cu putință și îţi va oferi soluția cea mai potrivită. Pe termen lung (chiar veșnic, aș putea spune), Dumnezeu este interesat de bunăstarea și de restaurarea ta în cele mai prielnice condiții și în cel mai bun mediu, alcătuit din persoanele care te iubesc și pe care le iubești.
 
Așadar, dacă nu acum, Dumnezeu te va repune în situația cea mai bună și alături de persoanele dragi! Așa este Dumnezeul în care poţi avea încredere deplină!

Mateas Stefan, Conducător de Zona – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor