„Toată* Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,” 2 Timotei 3:16
În zilele noastre de multe ori se spune că spiritualitatea și știința se contrazic. Dar atunci când ne uităm în istorie vedem că foarte mulți oameni de știință au fost creștini. De exemplu: Isaac Newton, Louis Pasteur, Georges Lemaître. De aceea e posibil ca prin știință să ne apropriam mai mult de Dumnezeu.
Una din caracteristicile testărilor științifice este repetabilitatea. Astfel, în cadrul unui experiment, se repetă de mai multe ori ale aceluiași eveniment și se obțin rezultate asemănătoare sau chiar identice. Sa luam ca exemplu gravitația. Pe Pământ, de fiecare dacă când vei lăsa un obiect nesusținut în aer, acesta va cădea, se va deplasa în jos . Această metodă nu se poate aplica însă în alte domenii. De exemplu, cum putem demonstra că a existat o persoană numită Hitler care a condus lumea în al II-lea Război Mondial? Putem face ca aceeași persoană să mai există încă o dată? Nu. Dar dacă citim în cărțile de istorie vom găsi dovezile existenței sale.
Atunci când vine vorba de testarea lui Dumnezeu, trebuie să vedem care sunt legile pe care El le folosește pentru a face minuni. Dumnezeu dorește ca toți oameni să fie mântuiți și să se bucure de viața veșnică (Ioan 3:16), dar nu va forța pe nimeni să trăiască după voia Lui . Aici ne vine în ajutor versetul de azi. Pentru a primi binecuvântările lui Dumnezeu, trebuie să avem o viață pe care să-o poată binecuvânta. El nu poate să ne binecuvânteze dacă viața noastră arată că ne dorim mai mult lucrurile păcătoase ale acestei lumi decât lucrurile lui Dumnezeu. Pentru a face o distincție între ele, trebuie să citim Biblia. Dar nu este destul să-o citim, ci trebuie să avem o relație personală cu Dumnezeu, ca El să ne poată vorbi. Cum? prin mustrări, prin învățături, prin exemple de neprihănire, Astfel, cu trecerea timpului, vom acumula tot mai multe experiențe în care vom vedea intervenția lui Dumnezeu. De aceea, te invit ca atunci când citești din Biblie, să citești și să asculți îndemnurile lui Dumnezeu pentru tine.
Flavius Teofil Ardelean, Ghid – Conferința Muntenia