”Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele până la sfârșitul veacului”. Matei 28:20
Se știe despre Johann Sebastian Bach că s-a născut într-o famile de muzicieni profesioniști. Tatăl său, Johann Ambrosius Bach, era muzician de curte. Mama sa, Elisabeth a murit devreme, urmată de tatăl său. A rămas orfan la numai 9 ani. Pentru o vreme a locuit la fratele lui mai mare în orașul Ohrdurf. În acea perioadă a început să viziteze pe mulți dintre organiștii renumiți care practicau muzica în zona lui și, evident, a învățat multe lucruri folositoare pentru dezvoltarea sa. În 1703 a reușit să obțină primul post de organist în orășelul Amstadt. După nici 5 ani de la prima lui angajare a fost onorat cu postul de organist de curte și maestru de concerte la curtea ducelui de Weimar. Se bucura de prietenia specială a ducelui Johann Ernst, care era și el un compozitor cunoscut al vremii.
Cu o ocazie festivă, cineva a lăudat pe Johann Sebastian Bach pentru repetițiile lui, care puteau fi considerate adevărate concerte, deși el repeta singur în capela bisericii. Replica lui Bach la aprecierile deosebite a fost aceasta: „mi-am imaginat mereu că înălțimea sa, ducele, este acolo și mă ascultă”. De undeva dintre cei prezenți la sărbătoare s-a auzit o voce, cunoscută care a spus: „Eu chiar eram acolo și te ascultam prietene!” Era ducele Ernst. Toată lumea a rămas uimită, inclusiv Johann S. Bach. Adevărul este că ducele J. Ernst venea discret și se așeza, ca să nu deranjeze, încă cu câteva minute înainte de sosirea lui Bach la repetiție. Stătea acolo și asculta, iar după ce Bach își încheia repetiția și părăsea capela, pleca și ducele.
Cât ar fi de interesant să trăiești și să acționezi în viața ta ca și când Prințul Universului ar fi de față! Să îți imaginezi că El te aude și te vede.
Oare cum ar arăta viața noastră zilnică dacă am fi conștienți că Dumnezeul nostru este cu noi?
Daniel Chirileanu, Director Asociat – Conferința Moldova