”David a zis lui Saul: „Nimeni să nu-și piardă nădejdea din pricina filisteanului acestuia. Robul tău va merge să se bată cu el. ” 1Samuel 17:32
Într-o zi, David este chemat de la câmp unde paște oile, și rugat de tatăl său să meargă până la frații lui după vești. Erau plecați într-o tabără de război, la munte, împreună cu împăratul Saul împotriva filistenilor. David aleargă să le ducă bunătăți gustoase și daruri pentru conducător.
Dar când ajunge rămâne șocat de ceea ce vede: o armată întreagă, 40 de zile, mănâncă, bea și se adună la careu să strige în fiecare dimineață și seară. Toți sunt plini de spaimă și cuprinși de o mare frică. Un filistean, Goliat, îi ia peste picior, le râde în față, își bate joc de Dumnezeul lor și nimeni n-are curajul să-l înfrunte.
David nu poate suporta așa ceva. Frații lui, tot poporul, împăratul, stau îngroziți înaintea unui singur om, care mai și înjură pe Dumnezeu. Așa vești el nu poate duce părinților. Trebuie făcut ceva repede.
În fotbal, există banca de rezerve. Acel loc pe marginea terenului unde jucătorii rezervă așteaptă semnalul antrenorului să intre în joc. De regulă, cei mai buni, mai bine pregătiți și în formă jucători ai unei echipe sunt pe teren. Rezerve sunt cei de nivelul 2. Dar se întâmplă ca și un jucător cu salariu foarte mare, fost titular, mare vedetă a echipei, să stea pe bancă. Să fie rezervă de lux. Poate a întârziat la antrenament, a petrecut prea mult în club, nu s-a antrenat suficient, nu respectă antrenorul, nu se integrează în schema de joc, nu dă tot ce poate, așa că stă pe bancă. Ca un simplu spectator. Primește o mulțime de bani dar nu luptă pentru echipă.
O armată de jucători antrenați și echipați. De 40 de zile sunt chemați să intre pe teren, să înceapă meciul și nu vor. Aleargă speriați înapoi la vestiar. La fel și căpitanul. Rezervă de lux. Iar în joc este onoarea lui Dumnezeu. Cine intră?
David. Un explorator. Cântă la chitară. N-a mai jucat fotbal dar se mișcă bine. N-are crampoane, jambiere, nici echipament de firmă personalizat. Îl încurcă. E îmbrăcat lejer, ca pentru drumeție. Și hotărât, curajos, gata să se bage pentru Dumnezeul lui. Și vrea să ducă vești bune părinților.
Tu ce faci pentru Dumnezeu?
Apostol Dragoș, Pastor – Conferința Moldova