Ochiul este lumina trupului. Dacă ochiul tău este sănătos, tot trupul tău va fi plin de lumină.
Matei 6:22
Hai să-ți amintești (înveți) ceva despre ochii felinelor.
„Irisul pisicilor poate avea diferite culori: albastru, căprui, maro, verde sau portocaliu. Se pot întâlni şi pisici la care culoarea irisului să nu fie aceeași la ambii ochi. Spre deosebire de pisici, felinele sălbatice au în general ochii verzi, cenușii sau galbeni.
La lumină, pupila se contractă (se strânge), devenind asemenea unei linii verticale, oprind astfel pătrunderea luminii puternice. Pe timpul nopţii, pupila se deschide mai larg decât cea a omului sau a altor animale. Dar pupila se poate lărgi şi de frică sau în situații de stres şi se restrânge în semn de amenințare, înainte ca animalul să atace. Pupila larg deschisă permite intrarea luminii existente la maximum posibil. Acest lucru face ca felinele să poată vedea şi în lumină slabă, dar ele nu pot vedea în întuneric complet, cum cred mulți oameni.
Ochii felinelor strălucesc noaptea din cauza luminii reflectate de tapetum lucidum, un strat de celule situat imediat în spatele retinei. Acest strat este roz, auriu, albastru sau verde şi, când lumina se schimbă, el reflectă nuanţe diferite. Poate fi cel mai uşor de observat noaptea, când ochii felinei sunt luminaţi de farurile unui automobil, de o lanternă sau de o altă sursă de lumină.”
Acum analizează ochii tăi. Sunt ei lumină pentru trup? Ce minunat este să poți citi aceste rânduri, să te privești în oglindă sau să explorezi viața cu multele ei nuanțe.
Provocare: Alege azi să privești doar lucruri care îți mențin întreg trupul în lumină, în Hristos.
autor: Emima Bucur