Căci Cel ce sfinţește și cei ce sunt sfinţiţi sunt dintr-unul. De aceea, Lui nu-I este rușine să-i numească fraţi.
Evrei 2:11
„Tatăl nostru” — așa ne învață Isus să-L numim pe Tatăl Său. Lui nu-I este rușine să ne numească frați. Atât de voioasă, atât de dornică este inima Mântuitorului să ne spună bun-venit, ca membri ai familiei lui Dumnezeu, încât prin primele cuvinte pe care trebuie să le folosim când ne apropiem de Domnul, El exprimă asigurarea rudeniei noastre divine: „Tatăl nostru.”
Aici se dezvăluie minunatul adevăr, plin de încurajare și mângâiere, că Dumnezeu ne iubește ca pe Fiul Său.
„Cel dintâi pas pe care-l facem pentru a ne apropia de Dumnezeu este acela de a crede și de a cunoaște iubirea pe care El o are față de noi, deoarece suntem îndemnați să venim la El constrânși de iubirea Sa.
Înțelegerea iubirii lui Dumnezeu aduce după sine renunțarea la iubirea de sine. Numindu-L pe Dumnezeu Tatăl nostru, îi recunoaștem pe toți copiii Săi ca fiind frații noștri.
Dacă te adresezi lui Dumnezeu cu numele de Tată al tău, te recunoști ca fiind copilul Său, spre a fi condus la înțelepciunea Sa și a fi ascultător în toate lucrurile, știind că iubirea Sa nu se schimbă. Vei accepta și planul Său pentru viața ta. Ca fiu al lui Dumnezeu, vei socoti onoarea, caracterul, familia și lucrarea Sa ca fiind de cea mai mare însemnătate pentru tine. Va fi o mare bucurie pentru tine să recunoști și să cinstești legătura ta cu Tatăl tău și cu fiecare membru al familiei Sale. Te vei bucura că poți face un lucru oricât de simplu, dar care să fie spre proslăvirea Sa sau spre binele semenilor tăi” (CMF).
Te recunoști ca fiind copilul Lui? Dacă da, așază-te la rugăciune și vorbește cu El.
Provocare: După ce vorbești cu Tatăl ceresc, vorbește și cu cel pământesc. Mulțumește-i că ți-a dat viață și spune-I tot ce te va inspira Duhul Sfânt să-I spui.