ASCULTĂ!

Cântaţi Domnului cu harpa, cu harpa și cu cântece din gură!
Psalmii 98:5

Pe data de 19 august, cu 142 de ani în urmă, s-a născut George Enescu. De mic i-a plăcut muzica, iar părinții, văzând acest lucru, când a împlinit trei ani i-au făcut cadou o vioară mică de jucărie. Când a văzut că este de jucărie, Enescu a aruncat-o în foc, cerând fierbinte o vioară adevărată.

I se îndeplinește dorința aceasta, iar la patru ani începe să învețe să cânte la vioară. La cinci ani susține primul său concert și începe studii de compoziție.

„Compozitorul, dirijorul, violonistul, pianistul şi profesorul George Enescu (1881–1955) rămâne în istorie drept unul dintre cei mai de seamă oameni de cultură ai secolului XX; şi-a asumat rolul de ambasador al muzicii atât în ţară, cât şi în lume şi s-a implicat în promovarea muzicii românești, contribuind la recunoașterea internațională a compozitorilor, dirijorilor şi interpreților din România.

Memoria marelui muzician român este perpetuată prin Festivalul Internaţional care-i poartă numele, prin diferite simpozioane desfăşurate în România şi în străinătate şi, nu în ultimul rând, prin expoziţii, concerte şi publicaţii realizate în cadrul Muzeului Naţional «George Enescu» din Bucureşti.”

Ascultând compoziții muzicale ce îți relaxează mintea și te lasă să te bucuri de lucrurile mărunte și frumoase ale vieții, Îi dai slavă lui Dumnezeu. Alege ca zilele de explorator pe care le trăiești să fie spre bucuria și salvarea ta veșnică.

Provocare: Ascultă una din cele mai cunoscute compoziții ale lui George Enescu — Rapsodia Română.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video