Tu faci să crească iarba pentru vite şi verdeţuri pentru nevoile omului, ca pământul să dea hrană.
Psalmul 104:14
Ciupercile nu sunt ierburi sau verdeţuri, dar, cu siguranţă, provin din pământ. Aceste corpuri de plante cărnoase numite fungi, care nu cresc din seminţe, par să răsară în mod magic, peste noapte, în special după ploaie. Spori microscopici pe tulpini mici sunt purtaţi de vânt ca să fertilizeze solul care, de obicei, constă în materie degradată, în păduri şi câmpii. Lipsindu-le clorofila, fungii nu îşi fabrică propria hrană şi au nevoie de o temperatură constantă, hrană şi umezeală ca să se dezvolte adecvat.
Deşi există multe specii comestibile de ciuperci, ciuperca de câmpie obişnuită este singura specie cultivată în Statele Unite. Patruzeci şi cinci de milioane de kg sunt produse anual ca să facă faţă cererii pieţei. Această ciupercă poate fi crescută în pivniţele celor mai multe case.
Ciupercile comestibile pot fi adunate pe câmp şi în pădure, dar cunoașterea speciilor neotrăvitoare este absolut necesară. Nouăzeci şi nouă la sută din morţile datorate ciupercilor otrăvitoare sunt cauzate de îngerul distrugător aducător de moarte, care face să pară că multe ciuperci sunt comestibile. Primele simptome de otrăvire apar la zece sau cincisprezece ore după ce ciuperca a fost mâncată şi nu există niciun remediu cunoscut.
Învăţând să identificăm câteva specii obişnuite comestibile, putem să adunăm ciuperci sălbatice pentru mâncare. Este cel mai bine, totuşi, să laşi ca un culegător experimentat de ciuperci să te iniţieze în varietăţile care sunt comestibile în ţara în care trăieşti. Experimentarea cu tipuri necunoscute, de care nu eşti absolut sigur, este foarte periculoasă.
Va veni vremea când mulţi dintre adevăraţii copii ai lui Dumnezeu, care trăiesc în pustie, să trebuiască să depindă de hrană sălbatică, pentru întreţinere. Putem să ne îndoim că un aliment va fi şi ciuperca?