V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.
Ioan 16:33.
Nu poţi numi coiotul animal de oraş, dar se estimează că vreo câteva sute dintre ei trăiesc în limitele oraşului Los Angeles. Ei s-au stabilit în câteva din oraşele din Statele Unite şi par să supravieţuiască acolo, în ciuda a ceea ce pare a fi un mediu nenatural pentru modul lor de viaţă.
Nu coioţii au decis dintr-o dată să se mute în oraş – ci pur şi simplu, unii au refuzat să plece când zona a început să fie locuită. Adaptându-se noilor condiţii, ei şi-au făcut vizuinile pe marginea statuilor celebrităţilor, în albii uscate ale râurilor, pe pante abrupte şi în podeţuri tubulare, sub autostrăzi cu opt benzi.
Deşi coioţii nu atacă oameni, ei vizitează fermele de pui şi rup ramurile joase ale prunilor, portocalilor şi pomilor avocado. Cu mult timp în urmă, vânătorii au distrus animalele cele mai slabe şi mai puţin inteligente şi acum este dificil să capturezi animalele isteţe care au rămas.
Trei lucruri i-au ajutat pe coioţi să supravieţuiască atunci când alte animale au fost ucise sau forţate să se retragă în micile teritorii de sălbaticie. Mai întâi, ei au nevoie de vânat mai puţin decât prădătorii mai mari. În al doilea rând, ei au pui mai mulți decât alte mamifere prădătoare, deci există o şansă mai mare pentru specie să-şi menţină numărul. În al treilea rând, coioţii învaţă să se adapteze repede la situaţii noi. Ei învaţă să evite hrana otrăvită şi să rămână ascunşi când un avion, aducând posibili vânători, trece pe deasupra.
Lumea este ca un oraş gigantic, un Babilon uriaş, din care Dumnezeu Îşi cheamă poporul să iasă, despărţindu-se de păcatele lui. Trăim încă în lume. Dar, cu ajutorul lui Isus, care a învins lumea, putem rezista fără să cădem în capcanele ei sau să fim afectaţi de otrava ei.