DE CE NU LEŞINĂ GIRAFA

Vă rog, iarăşi, să nu vă pierdeți cumpătul din cauza necazurilor mele pentru voi: aceasta este slava voastră.
Efeseni 3:13

Ştiai că gâtul girafei este, de fapt, prea scurt? Deşi funcţionează ca un periscop, ajutând-o să fie atentă la eventuali prădători, permiţându-i să se hrănească din ramurile copacilor, gâtul ei nu este destul de lung ca să ajungă la pământ atunci când vrea să lingă nişte sare, să bea apă sau să mănânce hrană de la nivelul solului. Ca să ajungă la pământ, girafa trebuie fie să îngenuncheze, fie să-şi depărteze mult picioarele din faţă, în ceea ce pare a fi o poziţie foarte incomodă. Uneori, puii se încurcă, îndoind un picior şi întinzându-l pe celălalt.

Gâtul girafei are şapte vertebre, acelaşi număr ca şi cele mai multe dintre animale. Legate prin intermediul unor articulaţii de tip copcă, aceste vertebre sunt întărite cu ligamente care susţin gâtul dar îi permit, în acelaşi timp, să fie şi flexibil.

Îţi aminteşti ce senzaţie ai atunci când te ridici brusc, după ce ai stat culcat? Probabil că te simţi ameţit. Unii oameni chiar leşină. Gândeşte-te ce i s-ar putea întâmpla girafei când îşi ridică dintr-o dată capul la o înălțime de 5 m şi jumătate deasupra pământului.

Totuşi, girafa are artere special proiectate ca să prevină o astfel de ameţeală. Vase de sânge elastice din capul ei şi din gât se dilată ca să regleze circulaţia sângelui când capul coboară şi se contractă repede când girafa îşi saltă capul. Acest lucru opreşte sângele să coboare prea repede din cap, fapt ce ar putea determina pierderea cunoştinţei.

În textul nostru de astăzi, apostolul Pavel scrie despre pierderea cumpătului, referindu-se la pierderea curajului sau a credinţei. Circumstanţele vieţii vin să testeze acele calităţi care, dacă nu sunt cele adecvate din punct de vedere spiritual şi moral, ar putea cauza leşinul nostru. Dar aşa cum girafa are în sine un sistem de protejare care o ajută să nu leşine fizic, la fel şi o persoană născută din nou în Isus, moşteneşte calităţi spirituale care protejează împotriva căderii, în cazul rămânerii în Isus.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video