SALVAT DE O PORTOCALĂ

Scapă-mă, în dreptatea Ta, şi izbăvește-mă.
Psalmul 71:2

Unul dintre şerpii cei mai otrăvitori din lume este mamba negru, din Africa. El este, de asemenea, considerat una dintre cele mai rapide reptile. Unii pretind că poate atinge viteza de 30 km/h. În realitate, probabil că atinge doar 15 km/h. Este un şarpe agresiv şi deseori atacă orice om sau animal care îi invadează teritoriul, în perioada de împerechere. Când atacă îşi saltă capul şi muşcă, înfigându-şi colţii în duşman, în orice punct unde îl poate atinge. Având o lungime de până la 3,5 m, mamba negru este un duşman care trebuie luat în serios.

Se povesteşte despre un om din Africa, plecat de acasă într-o zi, având o portocală în buzunar. Mai târziu, mergând printr-o tufă, un mamba negru a atacat rapid, injectându-şi otrava şi părăsind repede scena. Omul, şocat dincolo de cuvinte de acest lucru, a privit cum şarpele dispărea, dându-şi seama că va fi mort în câteva minute. Dar, pentru că nu simţea nimic, a realizat, deodată, că şarpele lovise şi îşi introdusese întreaga injecţie de otravă în portocala din buzunarul său. Poţi, probabil, să-ţi imaginezi simţământul copleşitor de uşurare și de recunoştinţă pe care l-a simţit omul respectiv.

Experienţa acelui om a fost, de fapt, una miraculoasă. Puţini oameni pot spune că au scăpat de la moarte prin evenimente atât de rare. Dar mulţi dintre noi au avut ocazia să strige la Dumnezeu pentru eliberare, aşa cum a făcut şi regele David, autorul Psalmului 71.

Au fost multe ocazii în experienţa lui David în timpul cărora a avut nevoie să strige la Dumnezeu, pentru o cale de scăpare. Timp de mulţi ani, din momentul în care regele Saul a încercat să-i ia viaţa, până la moartea lui Saul, David a avut nevoie de eliberare. Apoi, din nou, el a fost în pericol, din cauza complotului fiului său Absalom şi la fel şi în alte ocazii.

Se apropie rapid ziua în care biserica lui Dumnezeu va avea nevoie să-L cheme urgent pentru eliberare. Şi El îi va asculta!

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video