OUĂLE GARIEI

Pe Dumnezeu se întemeiază ajutorul şi slava mea; în Dumnezeu este stânca puterii mele, locul meu de adăpost… În orice vreme încredeţi-vă în El.
Psalmul 62:7,8

Când privim la un munte maiestuos, masiv, nu e greu de înţeles că munţii şi stâncile sunt folosite de multe ori în Biblie ca simboluri ale refugiului şi siguranţei.

Garia, o pasăre din regiunile nord-atlantice şi arctice, depune un singur ou, pe o stâncă goală, care deseori se termină abrupt în mare. Din această cauză, s-ar putea să crezi că foarte puţine ouă vor sta acolo suficient de mult ca să eclozeze. Dar două lucruri fac ca pierderea oului să fie rară. Oul gariei are formă de pară şi dacă este mişcat, pur şi simplu se învârte în cerc.

Mai mult, gariile îşi fac cuiburi în colonii atât de strânse încât nu prea sunt şanse ca un ou să se mişte. Când una dintre păsări părăsește cuibul ca să se hrănească în mare, o altă pasăre vine şi ocupă locul. Aşa că oul gariei este într-una dintre cele mai sigure situaţii în natură, deşi stă precar, pe o stâncă deasupra altor stânci şi a valurilor furioase de dedesubt.

Când ouăle eclozează, puii sunt la fel de în siguranţă cum erau şi ouăle. Dar chiar dacă un pui se rostogoleşte peste margine, ajunge pe o stâncă mai jos, unde este repede adoptat de gariile care trăiesc acolo. Astfel, el nu duce niciodată lipsă de hrană sau de părinţi. Mai mult, faptul că e acoperit cu pene moi nu numai că-l ajută să cadă fără să se rănească, dar îl face să poată cădea şi în mare fără să fie zdrobit de stânci. Chiar într-o vreme furtunoasă, când valurile se lovesc furios de stânci, puii de garie au o capacitate înnăscută de manevră în apă în aşa fel încât să stea departe de pericole.

Este dificil de imaginat o astfel de viaţă delicată supravieţuind în nişte circumstanţe atât de periculoase şi, totuşi, Dumnezeu a găsit un loc între stânci, pentru garii.

Biblia şi scrierile Spiritului Profetic ne vorbesc despre un timp când furtunile persecuţiilor vor izbucni asupra poporului lui Dumnezeu. Va fi aparent imposibil pentru oricare din ei să supravieţuiască atunci. Dar Dumnezeu îi va adăposti pe mulţi dintre ei, în stânci masive.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video