MAMA PĂIANJEN

Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează? Dar chiar dacă l-ar uita, totuşi Eu nu te voi uita cu nici un chip.
Isaia 49:15

Deşi pe unii îi trec fiori când se gândesc la un păianjen, această creatură cu opt picioare este una dintre cele mai interesante din lume. Toţi păianjenii produc mătase, dar nu toţi ţes pânze.

Una dintre caracteristicile unice ale păianjenilor este felul în care mamele care nu ţes pânze au grijă de puii lor. Ouă mici şi albe sunt împachetate în mătase şi purtate peste tot de mamă. Întregul ghem este ataşat de abdomenul mamei şi, în timp ce merge la treburile ei zilnice, ouăle sunt cărate peste tot, în spatele ei. Pentru ca ghemul să nu fie prea greu, unii dintre păianjenii vânători fac doar câteva ouă o dată. Alţii atârnă de o rămurică ouăle înfăşurate, în timp ce vânează. Unele mame păianjen mănâncă foarte puţin sau deloc, în timpul celor două săptămâni în care ouăle sunt în incubaţie.

O mamă păianjen va lupta aprig ca să apere pachetul ei cu ouă sau pe pui. Dar nu va lupta dacă nu are pui sau ouă. Ea are nevoie de un motiv ca să lupte şi puii ei sunt mai mult decât suficient. Dar dacă îi iei ghemotocul cu ouă, ea poate începe să șchiopăteze, ca şi cum ar fi ameţită. Dă-i-l înapoi şi se va aşeza din nou pe cele două perechi de picioare din spate, în timp ce va arunca din cele două perechi de picioare din faţă.

Dacă i se dă altceva în loc de ghemotocul ei, cum ar fi o bucăţică de floricele de porumb sau un ghemotoc de hârtie, ea va continua să lupte ca şi cum ar mai avea încă ouăle. Se pare că nu contează ce conţine ghemotocul, atâta timp cât îl are. Desigur, motivul este că mama păianjen totdeauna va avea ouă de păianjen în sacul ei (naturaliştii nu se vor amesteca tot timpul), aşa că n-are nevoie să recunoască altceva.

Am văzut că o mamă păianjen, deposedată de copii, încetează să lupte şi, fără îndoială, uită repede de ei. Aşa că, după cum spune textul nostru, o mamă poate să-şi uite copilul. Dar Dumnezeu nu ne va uita! Indiferent cât de departe suntem de El, din punct de vedere spiritual, El va încerca întotdeauna să ne aducă înapoi, atâta timp cât mai există o posibilitate.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor