POVARA FLAMINGOULUI

Spălaţi-vă deci şi curăţiţi-vă! Luaţi dinaintea ochilor Mei faptele rele pe care le-aţi făcut!
Isaia 1:16

Lacurile alcaline din Valea Marii Spărturi din Africa de Est susţin foarte puţină viaţă sălbatică, pentru că apa foarte toxică este mortală pentru cele mai multe specii. Puţine specii de peşte înoată în lacuri, iar apa este nepotrivită pentru irigare. Mlaştinile conţin carbonat de calciu, o sare care arde carnea umană. Totuşi, două dintre cele mai frumoase păsări din lume cuibăresc în aceste lacuri, marele şi micul flamingo.

Există uneori mai mult de un milion de perechi de flamingo pe un lac odată, consumând două sute de tone de hrană, zilnic. Fiecare centimetru cub de apă este plin de alge microscopice hrănitoare. Apa conţine atât de multă viaţă animală încât sunetul mişcărilor lor poate fi, de fapt, auzit.

Flamingoul mic şi flamingoul mare au nişte ciocuri unic proiectate pentru a-şi lua hrana din apă. Aceste ciocuri strecoară apa toxică. Marele flamingo primeşte destulă apă din hrana sa, în timp ce micul flamingo bea din izvoarele de apă proaspătă din apropiere.

În siguranţă faţă de cei mai mulţi prădători în zonele de mlaştină, flamingii îşi depun ouăle pe roci de lavă goale, acoperite cu câteva pene. Totuși, din cauza secetei şi a vremii rele, unele păsări au probleme când trebuie să crească puii. În unii ani, condiţiile de vreme sunt atât de nepotrivite încât păsările nu cuibăresc.

Un alt pericol este sarea din mlaştini. Când picioarele puilor sunt acoperite de crusta de sare, ei au şanse mici de supravieţuire, pentru că nu pot să se ţină după restul grupului. Dacă pot ajunge în apă proaspătă, unde să se dizolve sarea, şi unde ceilalţi factori sunt favorabili, o pasăre poate trăi până la 80 de ani.

Puiul de flamingo cu picioarele acoperite de sare nu are suficientă inteligență ca să caute apă pentru a scăpa de substanţă. Noi, însă, dacă şi noi suntem acoperiţi de păcat, care ne împovărează şi ne face imposibilă trăirea pentru Isus, avem destulă inteligenţă pentru a face un lucru salvator – să mergem la El şi să fim spălaţi de păcatele noastre.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor