LOCUINŢE

Nu vor zidi case ca altul să locuiască în ele… aleşii Mei se vor bucura de lucrul mâinilor.
Isaia 65:22.

Există un număr de larve de insecte care profită de puterea de creştere a plantelor injectând fluide în ţesuturile vii, care fac ca tulpina sau frunza plantei să crească distorsionat. Aceste creşteri anormale, numite „excrescenţe”, oferă locuinţă şi hrană pentru tinerele insecte. Ţesuturile din zona în care este injectat lichidul sunt afectate mai mult decât cele de la distanţă, determinând o creştere rapidă a celulelor, care sunt folosite pentru hrană şi formarea unei cruste tari care oferă adăpost.

Excrescenţele pot fi găsite în diferite zone ale plantei: pe frunze, ramuri, rădăcini, flori, fructe şi chiar pe seminţe. Cele create de aceeaşi specie de insecte sunt identice ca formă şi se dezvoltă în aceeaşi parte a plantei. Astfel, poţi identifica marca excrescenţei în funcţie de locul în care se găseşte pe plantă şi de modul cum arată. Insecte înrudite pot produce acelaşi tip de excrescenţă, dar folosesc plante diferite.

Formele excrescenţelor sunt foarte variate. Unele arată ca nişte băşici. Altele seamănă cu nişte smochine. Altele sunt ca nişte pete în formă de ochi, iar altele sunt ţepoase sau chiar pufoase. Excrescenţele sferice, lânoase, se găsesc pe frunzele de stejar.

Un fapt interesant este că multe insecte îşi depun ouăle în excrescenţe ale altor specii. Astfel locuitorii unei excrescenţe pot să nu fie cei care au construit-o. S-a descoperit o excrescenţă a conului de pin care conţine treizeci şi una de insecte pe lângă cele care l-au construit. Un adevărat bloc cu apartamente! Mă întreb cum se înţeleg toţi locuitorii ei.

Locuitorii noului pământ nu vor avea problema de pe excrescenţa conului de pin. Un constructor nu va trebui să fie îngrijorat că alţii se vor muta în locuinţa lui. Fiecare îşi va construi propria casă şi va trăi fericit cu vecinii lui.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor