LIPICI DE SCOICĂ

Să ţinem fără şovăire la mărturisirea nădejdii noastre, căci credincios este Cel ce a făcut făgăduinţa.
Evrei 10:23

Oamenii de ştiinţă au încercat timp de ani de zile să analizeze compoziția chimică a lipiciului de scoică, dar n-au avut succes, pentru că, odată întărit, acesta nu poate fi dizolvat de nici o substanţă cunoscută de om. Lipiciul aderă la aproape orice suprafaţă tare şi rezistă la temperaturi şi presiuni extreme. Scoici care au trăit acum mii de ani se găsesc încă prinse de pietre şi alte suprafeţe. Dacă lipiciul lor ar putea fi analizat, s-ar putea produce un material asemănător pentru care am putea găsi multe foloase.

Vapoarele sunt în mod constant afectate de scoici. Un tanc petrolier poate acumula cincisprezece tone din aceste mici animale în doi ani, ceea ce determină o mare pierdere de viteză. Acumularea de scoici în doar şase luni poate tăia eficienţa combustibilului cu 40%. Pentru a îndepărta dăunătorii, navele trebuie să fie uscate şi curăţate de nisip foarte des. Sute de milioane de dolari sunt cheltuite anual pentru îndepărtarea scoicilor.

Scoicile sunt înrudite cu racii şi homarii. Ele au dimensiuni cuprinse între 1 şi 30 cm lungime. Mica scoică ghindă este poate cel mai abundent animal, pe unele ţărmuri, unde pot exista milioane dintre ele îngrămădite într-un metru pătrat. Ele se nasc ca nişte larve microscopice, asemănătoare cu păduchii de apă. Au şase perechi de picioare şi un ochi.

Pe măsură ce cresc, scoicile încep să caute, cu cele două antene ale lor, o locuinţă permanentă. Curând vor ancora şi se vor încrusta într-o cutie ca de var, cu un capac format din farfurii suprapuse. Patru farfurii mici acoperă deschiderea prin care scoica se hrăneşte, emiţând prelungiri sub formă de pene, cu care adună plancton din apă. Odată ce s-a lipit, scoica este stabilită pe viaţă.

Noi trebuie să înţelegem în mod inteligent ceea ce credem, să dovedim prin viaţa de fiecare zi că este adevărat, şi astfel să ne clădim o credință fermă în aceste lucruri. Apoi, trebuie să ne menţinem agăţaţi ca o scoică de această credinţă, nelăsând nimic să ne despartă de ea.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor