CÂND GORILELE MERG LA CULCARE

Când te vei culca, vei fi fără teamă şi când vei dormi, somnul îți va fi dulce …căci Domnul va fi nădejdea ta.
Proverbe 3:24,26

Gorilele îşi petrec cea mai mare parte din viaţă în pat, aşa că le plac confortul şi siguranţa când merg la culcare. Când sosesc într-un loc nou, una dintre grijile cele mai importante pe care le au este construirea locurilor de dormit, ceea ce naturaliştii le numesc, pe bună dreptate, dormitoare.

Capul familiei decide aşezarea dormitorului. Locul de dormit este foarte important, din cauza inundaţiei care poate însoţi furtunile de ploaie ecuatoriale. Locul ales pentru dormitor este, de obicei, într-un crâng de copaci stufoşi, deseori acoperiţi cu o masă de muşchi şi liane, arătând ca un cort.

Femelele şi puii se urcă în copaci, ca să-şi facă paturile. Acestea constau din ramuri îndoite împreună şi întreţesute pentru a forma o platformă. Lianele şi ramurile sunt, de fapt, legate împreună ca să formeze un pat. Într-un astfel de pat au fost numărate mai bine de 24 de noduri complete. Pe platformă, beţe, frunze, sol uscat, liane şi muşchi, formează salteaua. Câteodată, o gorilă mamă va face lângă ea un pătuţ mai mic, pentru puiul ei. O călătoare care a observat nişte paturi de gorilă spunea că le-a găsit destul de confortabile.

Este amuzant să ne imaginăm gorilele dormind, pentru că ele dorm pe spate, cu braţele încrucişate sub cap. Este o poziţie de dormit preferată şi de unii oameni.

Capul familiei aproape întotdeauna doarme pe jos. Un medic african spunea că, de fiecare dată când găsea un dormitor de gorile, se întindea unde dormise masculul. Din acel punct, el a observat că era întotdeauna posibil să vadă locul de dormit al fiecăreia dintre femele. Aşa că masculul de pe pământ întotdeauna găseşte un loc din care să poată veghea asupra întregii sale familii.

Gorilele femele şi puii pot dormi cu încredere, ştiind că au un protector. Cu cât mai multă încredere ar trebui să avem noi în Dumnezeu!

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video