PORCII

Să nu daţi câinilor lucrurile sfinte şi să nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi să se întoarcă să vă rupă.
Matei 7:6

În ciuda faptului că porcilor le place să se bălăcească în noroi, ei nu sunt nişte mâncăi murdari, aşa cum le este reputaţia. Şi lor le plac zonele curate ca şi celorlalte animale. Oamenii sunt cei care insistă să-i înghesuie în coteţe mici ca să le adune mizeria mai repede. Când porcilor li se dau spaţii de locuit mari, cu fân curat, ei delimitează „camere”, împingând fânul într-un colţ al coteţului, care va fi dormitorul lor. Un alt colţ, cât de departe posibil de dormitor, va fi folosit ca toaletă.

Porcii se bălăcesc în noroi pentru confort, în anumite zile călduroase. Pentru că au un strat de grăsime gros sub pielea lor aproape fără păr, ei suferă foarte mult din cauza căldurii şi a insectelor. Noroiul răcoros are grijă de ambele probleme.

Ai auzit deseori fraza „mănâncă mult, ca un porc”. Acest lucru este într-adevăr nedrept, pentru că, în timp ce vaca sau calul vor mânca până nu mai pot, un porc se opreşte imediat ce s-a săturat.

Că porcul nu este prin natură un animal aşa cum îl facem noi. El acţionează în condiţiile care i-au fost impuse, de cele mai multe ori, nu în cele pe care le-ar alege singur. De fapt, porcul este unul dintre animalele domestice cele mai inteligente.

Dar porcii sunt porci şi, în timp ce pot să nu merite lucrurile rele care se spun despre ei, trebuie să acceptăm că sunt, de fapt, nişte gunoieri. În schema naturală a lucrurilor ei ajută lumea noastră să se menţină curată, aşa cum fac vulturii, din rândul păsărilor.

Isus nu a condamnat porcii în textul de astăzi. El spunea, pur şi simplu, că porcii nu vor aprecia valoarea unui lucru aşa de costisitor ca perlele, mai mult decât vor aprecia oamenii din lume Mărgăritarul de mare preţ. Lucrurile spirituale trebuie judecate spiritual (vezi 1 Corinteni 2:14).

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video