DRAGOSTE DE DELFIN

Apele cele mari nu pot să stingă dragostea şi râurile n-ar putea s-o înece…
Cântarea cântărilor 8:7

Ar fi dificil să facem un test de inteligenţă cu un delfin, dar experţii în domeniul animalelor ne spun că comportamentul delfinului indică faptul că este una dintre cele mai inteligente creaturi de pe pământ. El inventează jocuri, rezolvă probleme şi chiar pare să exteriorizeze emoţii.

Un delfin tânăr, numit Algă, tachina alţi peşti, momindu-i cu bucăţele de sepie şi apoi fugind în ultimul minut. El ducea o pană la unul dintre jeturile de apă şi îi dădea drumul pentru a o privi cum fuge în jet. O femelă din apropiere a îmbunătăţit jocul, dând drumul penei lângă jet şi nu în el, ceea ce-i dădea timp să se dea înapoi şi să aştepte ca pana să-i fie aruncată de jet.

Doi delfini încercau să scoată dintr-o crăpătură de stâncă o anghilă. Unul dintre ei a plecat şi s-a întors cu un peşte scorpion mort. Folosind spinii ascuţiţi de pe spatele peştelui ca să înţepe anghila, cei doi delfini au convins-o să părăsească crăpătura. Anghila a fost prinsă şi i s-a dat drumul în mijlocul bazinului unde delfinii au încercat să facă din ea un tovarăş de joacă.

Se spune că delfinii exprimă bucurie, teamă şi durere. În Marineland, doi delfini masculi care se obişnuiseră foarte mult unul cu altul, au fost separaţi timp de trei săptămâni. Când s-au reîntâlnit, au fost de neseparat zile la rând, înotând împreună, sărind complet din apă şi ignorându-i total pe ceilalţi tovarăşi de joc.

Apoi, a fost un delfin mascul care a refuzat să mănânce când partenera lui a murit. El îi înconjura trupul, fluierând constant şi, în cele din urmă, a murit, în durerea lui. Te gândeşti că a murit de supărare?

Se pare că Dumnezeu a aşezat dragoste chiar în unele animale – poate în mai multe decât ne dăm noi seama. Dumnezeu are atât de multă dragoste încât vrea ca toţi să o aibă. Şi acea dragoste, o dragoste adevărată, este mai puternică decât orice altceva. În Cântarea Cântărilor 8:6, se spune că dragostea e la fel de puternică precum moartea. Când ne gândim la ceea ce a făcut Isus pentru noi – ajungând chiar pe cruce – putem spune că această dragoste este mai puternică decât moartea.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video