PĂSĂRILE AU CUIBURI

Isus i-a răspuns: „Vulpile au vizuini şi păsările cerului au cuiburi, dar Fiul Omului n-are unde-Şi odihni capul.”
Luca 9:58

În timp ce unele cuiburi pot fi ceva mai mult decât o gaură în pământ, de regulă, sunt multe lucruri care intră în construirea unui cuib clădit bine şi corect amplasat. Aşezarea trebuie să fie aleasă cu grijă, ca să asigure adăpost împotriva prădătorilor ca şi faţă de furtună şi ploaie. Atunci cuibul poate fi atât de bine construit încât va rezista vremii câteva săptămâni sau chiar luni, timp în care puii cresc.

Unul dintre cuiburile cele mai frumoase şi mai bine construite este făcut de grangurul de Baltimore, numit de unii grangurul nordic. Folosind fire de mătase de plante aproape invizibile, de la o plantă asemănătoare cu laptele cucului, precum şi alte fibre, această pasăre ţese un cuib în formă de coş, care atârnă de crengi în ramurile celor mai mari copaci. Pasărea aceasta face o treabă atât de completă încât are nevoie de o zi întreagă ca să ţeasă mânerul. Cam după 12 zile, totul este terminat, mai puţin fundul coşului. Acesta este terminat dinspre înăuntru, astfel că, atunci când este gata, este un hamac perfect construit ca să cuprindă corpul femelei.

Există în Africa papagali care taie frunze în forme speciale, fiecare specie tăind forma ei proprie, unele mici şi rotunde, altele lungi şi drepte. Odată tăiate, frunzele sunt înghesuite între penele papagalului şi transportate în scorburi de copaci, care vor servi drept cuiburi. O specie îşi duce bucăţile de frunze doar sub penele de pe spate, uneori neputând transporta astfel mai mult de şapte frunze astfel.

Există, desigur, la fel de multe tipuri de cuiburi pe cât de multe tipuri de păsări sunt. Fiecare specie are propriul cuib. Probabil că I-a făcut o mare plăcere Creatorului să înveţe păsările să-şi construiască cuiburi. 

Dar gândiţi-vă, în timp ce Isus, Creatorul, s-a asigurat că păsările au cuiburi, El Însuşi, care a creat lumea, n-a putut nici măcar un dormitor umil să-l numească al Său. La cât de mult a renunţat El pentru noi!

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video