ACEL IEPURE

lată, Dumnezeu este mântuirea mea, voi fi plin de încredere şi nu mă voi teme de nimic.
Isaia 12:2

O familie din Noua Zeelandă a adoptat un iepuraş, prins de pisica lor. Mica minge de blană a fost salvată şi adoptată de familie. „Acel iepure” sau AI, cum i-a fost pus numele, dormea chiar în patul pisicii, lângă sobă. Cele două animale erau acum prietene.

AI, femela iepure, arăta o vigilenţă şi o afecţiune care au integrat-o în familie. Ea nu era închisă în casă, folosind uşa pisicii pentru a intra şi a ieşi, şi era foarte jucăuşă. Uneori, fugea de tovarăşii ei de joacă umani, provocându-i să o prindă. Alteori, se juca de-a v-aţi ascunselea, lăsând o urmă a piciorului ei drept indiciu al locului unde era ascunsă, dacă nu putea fi găsită. AI comunica cu familia mormăind când se bucura, întorcându-şi capul într-o parte cu un ochi ridicat, ca să primească atenţie, dând din picior ca să spună Nu, şi scoţând un şuierat rugător când vroia să se joace.

Apoi AI şi-a găsit un partener pe-afară şi a început să sape o vizuină a ei undeva. Preluând responsabilitatea de mamă, ea îşi vizita familia umană din ce în ce mai rar, dar permitea acesteia să o viziteze pe ea şi pe puii ei.

AI este un bun exemplu de cum animalele sălbatice pot învăţa să iubească şi să se raporteze la fiinţele omeneşti când se simt în siguranţă şi nu le e teamă cu ele. E nevoie de un tip special de răbdare şi dragoste ca să faci animale ca Al să fie devotate fiinţelor omeneşti, cum a fost ea. Dar lucrul acesta s-a făcut de multe ori şi ilustrează în mod impresionant cât de minunat va fi în cer şi pe noul pământ, atunci când animalele vor fi toate blânde şi nu le va mai fi teamă.

Aşa cum Al a învăţat să se încreadă în oameni şi în pisică, şi noi trebuie să învăţăm mai mult decât majoritatea dintre noi au făcut-o deja, să ne încredem în Dumnezeu. De fapt, trebuie să învăţăm să ne încredem în Dumnezeu mai mult decât atât, pentru că avem nevoie de El pentru mult mai mult decât prietenie. Avem nevoie de El pentru viaţă şi tot ce are vreo valoare în viaţă. Şi El este cu mult mai demn de încredere decât orice sau oricine altcineva.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor