BROASCA ŢESTOASĂ VERDE

Ţi-ai croit un drum prin mare, o cărare prin apele cele mari, şi nu Ţi s-au mai cunoscut urmele.
Psalmul 77:19

Textul nostru se referă la căile misterioase ale lui Dumnezeu. Mai putem, de asemenea, spune că se referă şi la felul în care acestea sunt văzute în creaţia Sa. Una dintre creaturile care ilustrează acest mister este broasca ţestoasă verde.

Cele mai multe broaşte ţestoase trăiesc fie pe pământ, fie în apa proaspătă a lacurilor şi râurilor. Dar există câteva specii care s-au adaptat la o viaţă în apa mării. Broasca ţestoasă verde este cea mai comună dintre ele. Unul dintre misterele la care ne-am referit are de-a face cu felul în care această broască îşi depune ouăle.

Când vine timpul ca femela să depună ouăle, apar unele probleme serioase de învins. Mai întâi, ceva din interiorul ei îi spune că există doar un singur loc în care îşi poate depune ouăle. Acest loc este plaja unde ea însăși s-a născut şi, indiferent unde s-ar afla în vastul ocean, în ea apare un imbold de a-şi depune ouăle în nisipul de acasă. Cum reuşeşte să navigheze prin adâncimile nemarcate ale oceanului spre acel loc este un mister nerezolvat, dar ţestoasa reuşeşte, doar ca să fie apoi nevoie să facă faţă altei probleme – aceea de a ajunge destul de departe pe plajă, pentru ca ouăle ei să fie în siguranţă.

Înotătoarele nu sunt făcute pentru a merge pe uscat, aşa că broasca țestoasă se foloseşte de flux, pentru un ajutor considerabil. Ea soseşte noaptea şi, după ce a ajuns destul de departe pe plajă, atât cât o duce fluxul, se târăşte mai departe.

Cu înotătoarele, sapă apoi o vizuină pentru cele peste 100 de ouă ale ei. După ce le depune, ea le acoperă cu grijă cu nisip şi merge înapoi în mare. Procesul durează între trei şi şase ore.

Puii de broască ţestoasă ies din nisip noaptea, ca să evite căldura zilei şi prădătorii, cum ar fi pescărușii şi şoimii. Ei se grăbesc spre apă, în care plonjează. Oamenii de ştiinţă care studiază aceste broaşte ţestoase nu ştiu nimic despre obiceiurile şi despre viaţa lor de după ce ajung în mare. Primul lor an de viaţă rămâne un mister.

Calea ţestoasei în apă o cunoaşte doar Creatorul. El o susţine aşa cum, cu siguranţă, ne susţine pe tine şi pe mine, într-o lume străină.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor