PINGUINII ADELIE

Oare nu vă gândiţi că este în folosul vostru să moară un singur om pentru popor şi să nu piară tot neamul?
Ioan 11:50

Pinguinii sunt păsări colorate în alb şi negru, trăind în emisfera sudică şi care, atunci când merg, seamănă cu nişte omuleţi îmbrăcaţi în haine de gală. Pe pământ, ei se mişcă destul de greoi, deşi pot să se urce foarte repede pe stânci, când îi ameninţă un pericol. Din cauza formei corpurilor lor şi a înotătoarelor, pinguinii înoată uşor în apă.

Pinguinii Adelie, care au cam 45 cm înălţime, trăiesc pe continentul Antarctica. Masculii adună pietricele şi le aduc femelelor, care construiesc cuiburi cu ele. Pentru că e dificil să găseşti pietricele potrivite în zonă, păsările încearcă tot timpul să le fure una de la alta. Acest obicei e uşor de dobândit pentrn că pinguinii îşi fac cuiburi în colonii, pentru a-şi proteja mai bine puii de prădători.

Există o poveste despre pinguinii Adelie, care poate sau nu să fie adevărată. Totuşi, exploratorii pretind că au văzut-o întâmplându-se de multe ori. Când puii de pinguin au crescut – ceea ce se întâmplă pe uscat – întregul grup merge înapoi în mare. Când ajung la marginea gheţii, ei vor să sară, ca să meargă să caute hrană, dar nu îndrăznesc, pentru că în apă poate fi o focă leopard, care-i aşteaptă ca hrană.

Aceste animale sunt principalii inamici ai pinguinilor Adelie, constituind un pericol constant. Conform poveştii, când pinguinii Adelie ating marginea gheţii, împing şi se îngrămădesc până când unul din ei e împins în apă. Apoi aşteaptă cu toţii. Dacă pinguinul care a căzut nu revine, ceilalţi ştiu că o focă leopard pândește dedesubt şi nu intră. Dacă revine, înseamnă că apa este sigură şi toţi intră în apă.

Pinguinul care a intrat primul în apă şi-a riscat, de fapt, viata pentru ceilalţi. În timp ce e îndoielnic faptul că pinguinii sunt conştienţi de acest lucru, noi ar trebui să fim. Pinguinul care moare ca să salveze pe ceilalţi oferă un bun exemplu privind ceea ce a făcut Isus pentru tine şi pentru mine.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor