SOMN PRINTRE NORI

Eu mă culc şi adorm în pace, căci numai Tu, Doamne, îmi dai linişte deplină în locuinţa mea.
Psalmul 4:8

Într-o noapte, în timpul Primului Război Mondial, un pilot francez a fost trimis în misiune, trebuind să zboare la o înălţime de 4200 m, să oprească motorul şi să alunece în linişte în liniile duşmane. Pe când plutea liniştit pe cer, în lumina plină a lunii, cam la 3000 m înălţime, el s-a trezit înconjurat de ceea ce părea să fie un stol de păsări nemişcate, care nu arătau nici un fel de reacţii vizibile. Pe vremea aceea, pilotul stătea într-o carcasă deschisă, aşa că a putut să observe păsările, colorate în negru, în contrast cu norii albi de dedesubt. Avionul a lovit două dintre ele, dintre care una a fost găsită în interiorul aparatului, mai târziu. Era o drepnea.

Un ornitolog numit Weitnauer a fost intrigat de poveste şi a tras concluzia că drepnele dormeau. Dar cum putea o pasăre să doarmă zburând? În 1951, Weitnauer a angajat un pilot să verifice această teorie potrivit căreia drepnele pot dormi în timpul zborului.

Într-o seară de vară, doi oameni au decolat şi au început să caute păsările. Au găsit câteva la 800 m şi mai multe la 1500 m. Erau cam 100 de păsări, în total, alunecând în cercuri, pe tăcute, fără să mişte din aripi, pe cerul nopţii: Toate păsările observate erau într-un curent ascendent de aer, care avea o temperatură de 22 de grade Celsius. Acest lucru susţinea o altă teorie a lui Weitnauer:că drepnele, ca şi planoarele cu care zboară oamenii, sunt susţinute de aerul cald ascendent.

Devreme, în dimineaţa următoare, înainte ca drepnele care rămăseseră în cuiburi să se trezească, Weitnauer şi pilotul s-au urcat din nou în avion şi, la ora 4:37, au văzut păsările coborând din locul lor de repaus de pe cer.

Somnul este o experienţă ciudată, în care cel care doarme este nepregătit pentru o urgenţă. Dar Dumnezeu a asigurat conservarea întregii Sale creaţiuni, prin odihnă – păsările în aer sau în cuiburi şi fiecare dintre animale în felul lor. Şi noi, încrezându-ne în El, putem „să ne culcăm şi să adormim în pace”.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor