SAMBO ŞI DRĂGUŢUL WILLIAM

Faceţi-mi bucuria deplină şi aveţi o simţire, o dragoste, un suflet şi un gând.
Filipeni 2:2

Sambo, maimuţa veveriţă, a fost, la început, o planşă pe peretele clasei. Elevii mei au hotărât să cumpere o maimuţă, aşa că am desenat una şi am tăiat-o în bucăţi ca un puzzle, dând fiecărei bucăţi o valoare. În timp ce banii respectivi erau strânşi, lipeam bucăţile pe o planşă. Când ultima bucată a fost la locul ei, am putut cumpăra mica noastră maimuţă veveriţă.

Când a venit vara, l-am luat pe Sambo în tabără şi l-am pus într-o cușcă foarte mare, cu o veveriţă adevărată, numită Gregory. Sambo fugea prin cuşcă cu Gregory, ca şi cum nu era nici o diferenţă între ei. A continuat astfel până când l-am adus în cuşcă şi pe Drăguţul William, un pui de sconcs şi pe Conopidă, un pui foarte mic de oposum.

Deodată, Sambo, având acum noi tovarăşi de joacă, a încetat să-l mai fugărească pe Gregory, ca să facă cunoştinţă cu cei doi, pe care nu-i mai văzuse înainte. Oposumul s-a ghemuit într-un colţ al unei cutii şi a dormit toată ziua, dar sconcsul a început să exploreze cuşca. Sambo a fugit la el, apoi s-a urcat în copac şi s-a uitat înapoi, să vadă dacă sconcsul îl urmează, aşa cum făcea Gregory.

Dar Drăguţul William continua să meargă în jur, explorând podeaua cuştii. Sambo, hotărât să-l facă pe sconcs tovarăşul lui de joacă, a sărit pe spatele lui, şi-a pus braţele în jurul lui şi s-a ţinut bine, în timp ce Drăguţul William l-a luat la plimbare. Lui William nu părea să-i placă prea mult să se joace de-a calul, dar Sambo îi ţinea coada în jos cu picioarele din spate, aşa că nu putea să facă prea mult, decât să încerce să-şi ridice coada. Nu după mult timp, a reușit lucrul acesta şi Sambo a căzut, apoi a urcat în sus pe colivie, pe unde era o ieşire îngustă pentru maimuţă.

Când ne-am întors mai târziu la cuşcă, în aceeaşi zi, i-am găsit pe Sambo şi pe William ghemuiţi cu Conopidă, adormiţi în cutie. Privind la aceste diferite animale care se înţelegeau atât de bine, am fost plăcut surprinși să-i vedem ajunşi la un consens evident. Buna lor înţelegere ne-a spus că nici animalele, nici oamenii nu trebuie neapărat să fie de aceeaşi rasă sau culoare ca să fie prieteni.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video