PESCĂRUŞII PĂCĂLIŢI

Ca să puteţi deosebi ce este sfânt de ce nu este sfânt, ce este necurat de ce este curat.
Leviticul 10:10

Linia între adevăr şi eroare, între ceea ce este sfânt şi nesfânt, pare uneori să fie foarte subţire, sau nici măcar distinctivă pentru mulţi, la fel cum diferenţele nu sunt uşor de observat şi în alte domenii.

Există diferite tipuri de pescăruşi, dintre care unii par atât de asemănători încât experţii au probleme când trebuie să facă distincţie între specii. Faptul că este atât de greu să spui care sunt diferenţele între patru tipuri de pescăruşi care îşi fac cuiburi împreună în nordul Canadei, i-a determinat pe oamenii de ştiinţă să se întrebe cum pot păsările însele face distincția.

Toate cele patru specii au cam aceeaşi mărime. Ele sunt colorate în general, alb cu gri, cu capete albe şi ciocuri galben aprins, cu pete roşii. Deci, cum poate un pescăruş argintiu mascul să-şi distingă partenera de un pescăruş de gheţuri sau de un pescăruş kumlien sau thayer,care par aproape la fel şi îşi fac cuiburile în acelaşi loc?

Un ornitolog (om de ştiinţă care studiază păsările) a rezolvat recent ghicitoarea. Pescăruşii adulţi ai fiecăreia dintre cele patru specii îşi găsesc partenerele privind la ochii lor, care prezintă două diferenţe. Una este culoarea ochiului însuşi; cealaltă este culoarea unui inel îngust de piele, care înconjoară ochiul.

Când un pescăruş argintiu mascul îşi caută partenera, va găsi una cu irisul galben şi cu un inel de piele portocaliu, în jurul ochiului. Ea va fi partenera acceptabilă şi nu una cu un ochi galben şi un inel galben, sau cu un ochi maro şi un inel violet.

Când ornitologul care a studiat pescăruşii a prins unele dintre femelele pescăruşilor argintii care aveau deja parteneri şi le-a pictat în galben inelele portocalii din jurul ochilor, masculii n-au mai vrut să aibă de-a face cu ele. Masculii şi-au ales alte femele, care aveau inelele de culoarea corespunzătoare în jurul ochilor.

Omul de ştiinţă a înşelat pescăruşii argintii, pentru motive ştiinţifice. Satana încearcă să înşele oamenii pentru motive mult mai sinistre – ca ei să fie pierduţi. Dar copiii lui Dumnezeu au Duhul Său şi Cuvântul Său, care să-i ajute să discearnă între ceea ce este adevărat şi ceea ce este fals.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video