BURUIENILE NU SUNT ÎNTOTDEAUNA BURUIENI

Nu judecaţi după înfăţişare, ci judecaţi după dreptate.
Ioan 7:24

Un mare oraş din Statele Unite are o lege care interzice buruienile mai înalte de 30 cm, în anumite zone. Un avocat distins, căruia îi plăceau florile sălbatice, trăia într-una dintre aceste zone speciale. El a lăsat ca într-o parte din curtea sa foarte mare, plantele să crească în mod natural. Proiectul a avut succes şi curând el avea o colecţie foarte frumoasă de flori sălbatice şi de plante native, care creşteau din abundenţă. Ele nu necesitau irigare şi nu trebuia să fie fertilizate, pentru că erau plante care creşteau în mod natural în acea parte a ţării.

Oraşul avea un inspector pentru buruieni, care n-a putut vedea nimic, decât buruieni în curtea avocatului. El a spus că plantele erau dăunătoare şi creşteau în înălţime mai mult de 30 cm, aşa că a dat în judecată pe grădinarul de flori sălbatice şi l-a acuzat că a încălcat legea.

Avocatul a acceptat procesul şi s-a apărat. El a subliniat că ceea ce inspectorul de buruieni numise buruieni erau, de fapt, laptele cucului, ovăz sălbatic, floarea soarelui sălbatică şi iarbă Johnson. El a mai afirmat că în timp ce unii numeau aceste plante buruieni, ele erau foarte valoroase şi vrednice de a fi păstrate. El îşi făcuse în propria curte un parc natural – o rezervaţie pentru viaţa sălbatică.

Juriul a dat un verdict conform căruia un om care iubea florile sălbatice nu era vinovat de încălcarea nici unei legi. Legea după care era judecat nu era perfectă, pentru că nu îşi definea suficient termenii.

Legea lui Dumnezeu este perfectă. Totuşi, trebuie chiar şi atunci să fim atenţi să nu judecăm greşit motivele altei persoane. Acest lucru face parte din argumentul lui Isus din textul nostru de astăzi. El spune: „Priveşte dincolo de suprafaţă. Încearcă să judeci corect aspectele cazului, din cauza a ceea ce este în inimă.” Dacă acest lucru s-ar face întotdeauna, dreptatea ar fi mai abundentă.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor