ZBORUL UNUI COLIBRI

Eu aş alerga la Dumnezeu ….El face lucruri mari şi nepătrunse, minuni fără număr.
Iov 5:8,9

Niciodată nu încetează să mă uimească faptul că există atât de multe lucruri minunate de studiat! Ceva atât de bine cunoscut şi de obişnuit ca zborul unei păsări colibri este, totuşi, atât de complicat încât depăşeşte capacitatea mea de înţelegere.

Din cauza structurii osoase şi musculare speciale, pasărea colibri este singura pasăre care poate zbura pe spate, la fel ca şi înainte şi înapoi, în sus şi în jos şi dintr-o parte în alta. Ca să se ridice din cuib, o pasăre colibri începe să bată din aripi în timp ce stă încă pe loc, ajungând aproape la viteză deplină în momentul în care decolează. Dacă este atacată din faţă, într-o dispută teritorială, mica pasăre se întoarce pe spate, zboară pe spate câţiva metri, apoi se îndreaptă în poziţie normală.

Muşchii aripilor păsării colibri reprezintă mai mult de o pătrime din greutatea ei. Pentru că se bazează pe aripi pentru aproape orice mişcare, este de înţeles că muşchii sunt atât de bine dezvoltaţi. Cele mai multe specii de colibri nu par în stare să meargă sau să sară, zburând ca să se mişte doar câţiva centimetri.

Deşi se pare că aripile colibrilor bat mai repede decât cele ale altor păsări, de fapt, ele folosesc mai puţine bătăi de aripi pe secundă decât multe păsări mari. Cele mai multe păsări generează putere de zbor cu o bătaie în jos din aripi. Colibri produc putere atât cu o bătaie în jos cât şi cu una în sus şi, deci, nu pierd nici o mişcare. Colibri care cântăresc doar 5g, bat din aripi de 20 sau de 27 ori/secundă. Piţigoii negri, cântărind de două ori mai mult, bat din aripi cu aceeaşi viteză. Aşa că, vezi, greutatea nu determină frecvenţa bătăilor din aripi.

Zborul precis şi controlat al păsării colibri o face să fie una dintre cele mai remarcabile creaturi de pe pământ.

Nu este grozav să ştii că Dumnezeul nostru poate crea atât de multe lucruri minunate, mari şi mici şi să le menţină pe toate?

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor