SUPĂ DIN CUIB DE PASĂRE

„Din cel ce mănâncă a ieşit ce se mănâncă. Și din cel tare a ieşit dulceaţă”. Trei zile n-au putut dezlega ghicitoarea…
Judecători 14:14,15

Ai mânca un cuib de pasăre? În Asia de sud-est există cuiburi ale unei familii de păsări despre care se spune că fac o supă delicioasă şi hrănitoare. Cuiburile aparţin drepnelor de peşteră şi colectarea lor pentru supă este evaluată la o sută de mii de dolari pe an.

Există cam 15 specii de drepne de peşteră, dintre care toate construiesc cuiburi în formă de ceaşcă, pe o suprafaţă verticală, cum ar fi trunchiul unui copac, o piatră sau peretele unei peşteri. Ele cuibăresc, de obicei, în colonii uriaşe. Unele dintre ele folosesc coaja copacilor pentru a-şi face cuiburi; altele folosesc licheni sau alte materiale din plante. Altele folosesc pene. Dar toate speciile folosesc foarte mult din propria salivă ca să construiască cuiburile.Drepnele cenuşii şi cele cu coada cenuşie îşi fac cuiburile complet din salivă, aşa că acestea sunt cele mai valoroase pentru folosire comercială.

Pentru a aduna cuiburile, indochinezii folosesc scări de bambus şi stâlpi lungi ca să le dea jos de pe pereţii şi tavanele peşterilor, pe măsură ce drepnele le termină. Micile păsări construiesc apoi un al doilea cuib, tot din salivă pură, care este luat din nou. Al treilea cuib este amestecat cu impurităţi.

Primele cuiburi sunt vândute aşa cum sunt şi aduc cele mai mari preţuri. Celelalte, care conţin impurităţi, trebuie să fie procesate, ca să fie îndepărtat materialul străin. Substanţa gelatinoasă rezultată este bogată în proteine şi se întăreşte în chipsuri care sunt numite „dinţi de dragon”. Într-o parte a lumii unde hrana este mai greu de procurat, aceasta este o valoroasă sursă de proteine.

Ghicitoarea lui Samson – textul nostru de astăzi – s-a născut din întâlnirea lui cu un leu (versetele 2-9), o experienţă în care el a găsit hrană în cel mai neaşteptat loc, aşa cum cuibul unei păsări este o neaşteptată sursă de hrană. Cine s-ar gândi vreodată să mănânce aşa ceva?

Poate poţi face şi tu o ghicitoare care să aibă ca răspuns cuibul unei păsări. Uneori, Dumnezeu are lucruri bune pentru noi, care ne aşteaptă unde ne aşteptăm cel mai puţin.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video