ISUS STUDIA NATURA

Şi Isus creştea în înţelepciune şi în statură şi era tot mai plăcut înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor.
Luca 2:52

Există un citat interesant în cartea Hristos Lumina Lumii, de Ellen White, care descrie cum a folosit Isus natura ca un manual din care a învățat cum să binecuvânteze pe alţii. „Din cei mai timpurii ani ai Săi, El a  fost preocupat de un singur scop: acela de a trăi pentru binecuvântarea altora. Pentru acest lucru, Isus a găsit resurse în natură; noi idei de căi şi mijloace treceau prin mintea Sa, în timp ce studia viaţa plantelor şi a animalelor.” (pag. 70)

Imaginează-ţi! În timp ce studia plantele şi animalele, Isus descoperea în mod constant căi mai bune de a fi acea binecuvântare hărăzită de Tatăl Său ceresc. Ştiai că aproape toate parabolele sau povestirile lui Isus au fost luate din cartea naturii, ca să ilustreze adevăruri spirituale prea dificile pentru a fi înţelese de oamenii din vremea Sa?

Din învăţăturile Sale, ştim că El a studiat crinii şi florile de pe câmp, în creşterea lor; caprele şi oile şi modul lor de a se comporta, pomii fructiferi şi rodirea lor; vremea şi condiţia norilor şi a cerului, care trebuia să vorbească despre schimbare, păsările şi cum îşi construiau cuiburile, animalele care locuiau în vizuini şi peştii mării şi obiceiurile lor.

Isus, care a creat toate lucrurile prin cuvântul gurii Sale, a învăţat în copilărie despre lucrurile pe care El le făcuse, aşa cum şi tu poţi învăţa. Ellen White continuă pe aceeaşi pagină a cărţii Hristos Lumina Lumii, afirmând că „fiecare copil poate câştiga cunoștință aşa cum a făcut Isus”. Într-o altă carte, Parabolele Domnului Hristos, ea adaugă aceste cuvinte: „În timp ce lucrările lui Dumnezeu sunt studiate, Duhul Sfânt aduce convingeri asupra minţii.” (pag. 24)

Aşa că, atunci când studiem natura, sub îndrumarea Duhului Sfânt, avem asigurarea că putem învăţa, într-un moment de iluminare, adevăruri spirituale care pot lua celor mai mari gânditori ai lumii o viaţă, ca să le învețe. Cu o astfel de cunoştinţă şi înţelepciune putem fi o mare binecuvântare pentru alţii, aşa cum a fost Isus, Mântuitorul nostru.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor