O MULŢIME DE INSECTE

De aceea nici o nenorocire nu te va ajunge, nici o urgie nu se va apropia de cortul tău.
Psalmul 91:10

Cât de multe tipuri diferite de insecte crezi că sunt în spatele curţii tale sau în cel mai apropiat loc viran? Un entomolog renumit (persoană care studiază insectele), pe nume Frank Lutz, s-a întrebat câte insecte locuiau în curtea sa, în una din suburbiile oraşului New York. Într-o arie de 23/61 m, el a găsit 1402 specii. Dr. Lutz a scris o carte numită „O mulţime de insecte”, despre curtea sa plină de insecte. Desigur, erau multe din fiecare dintre cele 1402 specii, în curtea sa. În afara oraşului erau chiar mai multe. Căci la ţară, varietatea diferitelor tipuri de insecte creşte pre­cum şi numărul lor.

Cele mai multe tipuri de insecte din lume sunt inofensive pentru om şi îşi văd de treabă, fără să ne facă nimic rău, dar există câteva care ne fac viaţa amară. Milioane de dolari sunt cheltuiţi în fiecare an pentru a scăpa de furnici, termite, gândaci de bucătărie, muşte, ţânţari, gărgăriţe şi alte­le.

Când un anumit tip de insecte cresc în număr până la punctul în care devin dăunătoare sau chiar vătămătoare pentru modul nostru de viaţă, încercăm să le controlăm cumva. O creştere mare, anormală a numărului unei anume specii de insecte era numită „plagă” în timpurile biblice. În acele vremuri, nu erau spray-uri, prafuri sau tablete care să poată fi folosite pentru a scăpa de gândacii nedoriţi. Aşa că plăgi cu lăcuste mâncau toate plantele verzi din jur. Fermierii erau total neajutoraţi în oprirea de la o distrugere totală a culturilor lor.

Este un lucru minunat faptul că Dumnezeu a protejat pe copiii lui Israel împotriva acestor plăgi, în vremurile vechi, atâta timp cât rămâneau credincioşi Lui. Şi, în mod asemănător, a protejat pe poporul Lui credin­cios, în zilele noastre. Am citit de multe ori despre cazuri în care cei care au dat lui Dumnezeu cu credincioşie zecimi şi daruri au avut recolta salvată de lăcuste şi grindină, de exemplu.

Aşa că făgăduinţa este la fel de bună şi azi cum a fost când a fost scrisă de psalmist: „Pentru că zici: „Domnul este locul meu de adăpost! şi faci din Cel Prea înalt turnul tău de scăpare, de aceea nici o nenorocire nu te va ajunge, nici o urgie nu se va apropia de cortul tău” (Psalmul 91:9,10).

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor