TIGRI CARE MĂNÂNCĂ OAMENI

Voi veni în ajutorul oilor Mele, ca să nu mai fie de jaf.
Ezechiel 34:22

Deşi se spune că leul este regele animalelor, tigrii sunt responsabili de curmarea mai multor vieţi omeneşti decât alte mamifere. În timpul unui singur an, 882 de oameni au fost ucişi în India doar de aceste pisici uriaşe.

Când circumstanţele fac tigrilor dificilă vânătoarea şi ucid prada lor obişnuită, ei caută victime uşoare. Din zece tigri care mănâncă oameni, nouă s-au îndreptat spre om ca sursă de hrană din cauza unor răni care îi pun în imposibilitatea de a mai vâna, iar unul face acest lucru din cauză că este bătrân. Ceva aparent minor, cum ar fi un spin de arici în labă, va face imposibil pentru un tigru să prindă un cerb sau o antilopă. Aşa că trebuie să găsească vânat pe care îl poate întrece şi învinge uşor. Din ne­fericire, odată ce tigrul îşi dă seama cât de uşor poate ucide un om, sunt şanse mari ca el să rămână un mâncător de oameni pentru tot restul vieții. O singură tigroaică se spune că a fost responsabilă de moartea a 434 de persoane în India, înainte de a fi ucisă de un vânător profesionist.

Uneori, tigrii atacă vitele. Se ştie că ei au ucis mai mult de 60 000 de oi, cai şi alte animale într-un an. În India şi alte ţări subdezvoltate, o familie poate avea doar unu sau două animale domestice. Aşa că pierderea acestor animale ar fi pentru ei o adevărată catastrofă economică.

Dar tigrii sunt benefici, cel puţin într-un fel. Când ucid prada lor obișnuită, ei controlează dezvoltarea speciilor care distrug culturile, cum ar fi cerbii sau porcii mistreţi. Când tigrii sunt reduşi sistematic prin vână­toare, culturile sunt afectate negativ.

Nu e necesar să spunem că locuitorii Indiei, unde trăiesc tigrii, sunt foarte înspăimântaţi când un tigru mâncător de oameni este în libertate. În acest caz, este greu pentru ei să meargă la lucru la câmp. Când tigrul este ucis, bucuria este foarte mare.

Textul nostru este o făgăduinţă făcută de Dumnezeu către Israel, că El îi va salva de duşmanii lor care îi vor distruge.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor