ÎNCĂLŢĂRI DE APĂ

Când L-au văzut ucenicii umblând pe mare, s-au înspăimân­tat, şi au zis: „Este o nălucă!” Şi, de frică, au ţipat. Isus le-a zis îndată: „Îndrăzniţi, Eu sunt; nu vă temeţi!”
Matei 14:26, 27

Nu cu mulţi ani în urmă, un om a inventat, a produs şi a făcut reclamă unor încălţări care, pretindea el, ar putea ajuta o persoană să meargă pe apă destul de repede. Am răspuns tuturor reclamelor, dar n-am cumpărat încălţările. Evident, nici alţii n-au prea cumpărat, pentru că n-am văzut niciodată o pereche, cu atât mai puţin pe cineva mergând pe apă cu ele. Sunt sigur că încălţările erau reale, dar problemele de mişcare de-a lungul suprafeţei apei le făceau destul de incomode. Poate că cineva va in­venta o cale practică pentru om de a merge pe apă.

Există un şoarece, care este cel mai mic animal din lume, care este atât de uşor şi de adaptat încât poate alerga pe suprafaţa apei. Baziliscul dungat, pe de altă parte, nu este nici mic, nici uşor. Este cea mai mare soparla din junglele din America Centrală şi de Sud. El atinge o lungime de un metru, dar nu are nici o problemă când e vorba să treacă peste suprafața unui râu sau lac lat de un sfert de km. Motivul pentru care baziliscul poate sta la suprafaţa apei este viteza cu care aleargă şi coada lungă, care îi serveşte drept plută, după modelul de felul unui acvaplan.

Atât şoarecele cât şi baziliscul s-ar scufunda dacă n-ar alerga pe suprafața apei. Aşa că, de fapt, ei nu „merg” pe apă mai mult decât am face-o noi.

Multe animale sunt în mod special adaptate plutirii, dar acest lucru nu înseamnă deloc a merge pe apă. Elanul mascul, de exemplu, are o excrescență mare pe gât, care serveşte ca o plută pentru a menţine capul lui greu, cu coarne, deasupra apei, când animalul înoată.

Putem explica pe baze ştiinţifice cum şoarecele şi baziliscul dungat se pot mişca atât de rapid pe apă. Dar nu există nici un mod în care ştiinţa să explice felul în care Hristos mergea pe apă. Este pur şi simplu o altă dovadă a divinităţii Sale.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor